Pjer Lemetr, autor romana „Aleks“, 14. maja u knjižari Delfi SKC


Francuski pisac Pjer Lemetr, dobitnik Gonkurove nagrade za 2013, biće gost Lagune i knjižare Delfi SKC u četvrtak, 14. maja od 18 sati.

Pjer Lemetr, francuski književnik i scenarista, rođen je 1951. godine u Parizu. Napisao je pet trilera i jedan roman, a knjige su mu prevedene na trideset jezika.

Izdavačka kuća Laguna objavila je krajem prošle godine Lemetrov triler „Aleks“ od kojeg se ledi krv u žilama a koji se poigrava s ubilačkom pomamom i paklenim i nepredvidivim situacijama.

Ko istinski poznaje Aleks?

Ona je lepa. Neodoljiva.

Da li je zato oteta, zatočena, podvrgnuta nezamislivim mukama?

Ali kad policija konačno otkrije mesto gde je zatvorena, od Aleks nema ni traga.

Aleks, pametnija od svog mučitelja.

Aleks, koja ništa ne oprašta, koja ništa i nikog ne zaboravlja.

Osim nepouzdane izjave očevica otmice, inspektor Kamij Verhuven nema od čega da započne istragu: nema osumnjičenog, nema tragova, nije se javio niko od Aleksine rodbine ili prijatelja da se interesuje za njenu sudbinu. Iz svog gorkog iskustva Verhuven, briljantni detektiv, zna od kakve je važnosti da se žrtva otmice pronađe što pre, a da bi pronašao Aleks prvo će morati da je bolje razume. Dok otkriva detalje iz njenog života, Kamij shvata da Aleks nije obična žrtva.

Lemetr će od 18 sati u Delfi SKC razgovarati sa prisutnim novinarima, posle čega će fanovima potpisivati svoj najprodavaniji roman u svetu „Aleks“.


PROČITAJTE I OVO:  Promocija knjige "Bratstvo po mrlji" Dragana Velikića