Roman “Tesla, portret među maskama” Vladimira Pištala doživeo još jedan u nizu uspeha: uskoro će biti objavljen na grčkom jeziku što je ujedno i trinaesti prevod ove knjige našeg uvaženog autora na nekom od svetskih jezika.

Knjiga će izaći u izdanju poznate grčke izdavačke kuće “Kastaniotis Editions”, u prevodu Hristosa Gouvisa, koji je na grčki jezik preveo čak deset knjiga Ive Andrića.

Podsećamo da je roman “Tesla, portret među maskama” u Srbiji ostvario nezabeležen uspeh – nakon NIN-ove nagrade i Nagrade Narodne biblioteke Srbije za najčitaniju knjigu, ušao je u čitanke za osnovnu školu i gimnaziju, objavljen je sa uspehom u svim bivšim jugoslovenskim republikama, a u SAD je doživeo dva izdanja, kao 11. prevod ovog dela na neki od stranih jezika. Preveden je na 13 jezika. Krajem 2011. godine pojavilo se i specijalno zvučno izdanje u interpretaciji glumca Petra Božovića, a 2015. zvučna knjiga i na engleskom jeziku, koju je za američke čitaoce/slušaoce pročitao poznati glumac L. J. Ganser. Ove godine Discovery Channel koji se prikazuje na svim kontinentima pripremio je i novu, ambicioznu dokumentarnu seriju o Nikoli Tesli “Tesla’s Death Ray”. Kao autor najčitanijeg romana o Tesli intervjuisan je i srpski pisac Vladimir Pištalo.

Comments

comments

Related Posts