Pisci iz Beograda Radomir Andrić, Aleksandar Čotrić i Jeremija Lazarević predstavljali su Srbiju na Osmom festivalu slovenske književnosti “Pevajuća pismena” koji je od 18. do 20. maja održan u ruskim gradovima Tveru i Kaljazinu.

Priznanje festivala “Kristalno pero” za ukupan pesnički opus dodeljeno je makedonskom piscu Risti Vasilevskom iz Smedereva, koji je istakao da podjednako pripada makedonskoj i srpskoj književnosti, jer stvara na oba jezika, saopštilo je danas Udruženja književnika Srbije.

Pisci iz Srbije razgovarali su sa piscima iz 11 država o saradnji koja podrazumeva prevođenje dela, objavljivanje knjiga i učešće na sajmovima knjiga i umetničkim festivalima.

Tokom festivala, predsednik Udruženja književnika Srbije Radomir Andrić je zasadio drvo koje simbolizuje Srbiju u spomen parku slovenskih zemalja, navodi se u saopštenju.

Na festivalu su učestvovali književnici, profesori, književni kritičari i predavači iz Rusije, Srbije, Belorusije, Ukrajine, Češke, Slovačke, Poljske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije i Makedonije.

Izvor: Blic

Comments

comments

Related Posts