„Perunov hroničar“ stiže 2016


Film rađen prema prvom delu trilogije „Perunov hroničar“ Miloša Petkovića premijerno bi trebalo da bude prikazan na Niškim filmskim susretima iduće godine.

Perunov hroničar je priča o mladom, neafirmisanom piscu koji jednog sumornog, jesenjeg dana dobija čudesan telefonski poziv. Misteriozni Akademik mu nudi svoju priču za roman, a ovaj i ne sluti da će time na njega biti preneto zaveštanje staro koliko i bogovi Vaseljene.

Put ga vodi u Đavolju Varoš i na obronke šumovitog Divljana, gde će se mladi pisac uveriti u istinitost priče gospodina Akademika…

Roman Perunov hroničar i nastavci Rog slovenskih bogova i Šapat Đavolje Varoši svojevrsni su srpski odgovor na Gospodara prstenova Dž.R.R. Tolkina i kombinuju epsku fantastiku sa slovenskom mitologijom.

Snimanja filma po Perunovom hroničaru trebalo bi uskoro da počne, rekao je Petković novinarima i dodao da već pristižu prva sredstva, a da je projekat dobio i podršku grada Niša, okolnih opština i nekih privatnih lica, prenosi Tanjug.

Cilj projekta je da se publici prikaže lepota naše tradicije, da se motivišu da obiđu neobične lokalitete u Srbiji koje knjiga u izdanju Portalibrisa opisuje, a koje će film reprezentativno predstaviti.

Film je već dobio podršku mladih umetnika i javnih ličnosti poput Ace Seltika, Galeta Kerbera, Olivera Katića…


PROČITAJTE I OVO:  XI Deretin konkurs za neobjavljeni roman