Kada se pomene Guči, pomislimo na ekstravaganciju, luksuz, kvalitet, ali i intrige, svađe…

Kako bi ispričala istinu o jednoj uspešnoj dinastiji, Patricija Guči, ćerka Paola Gučija i praunuka Guča Gučija, osnivača čuvene modne marke, prvi put iznosi kroz svoja sećanja istinitu priču o kompaniji.

Izuzetno uspešne promocije svoje knjige „Guči“ Patricija je imala u Beogradu i Novom Sadu. Na promocijama su govorile Svetlana Horvat, predsednica Nacionalne komore za modu Srbije i festivala „Serbia Fashion Week“, i Jelena Bačić Alimpić, autorka bestseler romana.

Autorka priča o svom detinjstvu u babinoj i dedinoj velikoj kući, ranoj mladosti i nastanku prvih torbi; govori o radu kompanije u Firenci i širom sveta, modnim revijama kojima prisustvuju slavne ličnosti pedesetih godina XX veka, ali i razočaranjima, porodičnim nesuglasicama i napetim odnosima između rođaka.

„Veoma sam srećna što smo uspeli da dovedemo Patriciju Guči u našu zemlju, predstavnicu jedne od najvećih modnih porodica svih vremena. Mnogo toga sam naučila od Patricije, a verujem da će i srpski dizajneri čitajući njenu knjigu“, istakla je Horvatova.

„Ovo je jedna uzbudljiva knjiga, ne samo autobiografija. Ovo je knjiga pisana iz ličnog, emotivnog pera autorke. Patricija vrlo iskreno otkriva početke jedne ogromne modne imperije i ističe koliko je njoj bilo teško da se dokaže i pokaže u porodici samo zato što je žena. Morala je mnogo da radi“, rekla je Jelena Bačić Alimpić.

Patricija Guči je otvoreno priznala da je njihovu porodicu obeležio skandal kada je ubijen njen stric Mauricio Guči. „Mediji su nas razapeli, toliko je neistine izrečeno i ja sam osećala potrebu da svetu ispričam istinu. Ovom knjigom ja svedočim o svojoj porodici koja je obeležila italijansku modnu scenu.“ Patricija je kao mala gledala kako nastaju čuvene torbe Guči od bambusa. „Svaki radnik je na svaki deo koji je izrađivao morao da utisne svoj broj, da bi mušterija ukoliko bi došlo do nekih problema tačno znala kome da se obrati. Ovu knjigu bih najviše posvetila strasti jedne porodice i želji za uspehom koji smo kasnije i postigli.“

Izvor: Laguna

Comments

comments

Related Posts