U četvrtak, 16. juna u knjižari Delfi u SKC-u svečano je potpisan ugovor između vodeće kineske izdavačke kuće Foreign Languages Press i Lagune povodom objavljivanja knjige „The Governance of China“ kineskog predsednika Si Đinpinga i uzajamne buduće saradnje koja podrazumeva prevode na kineski jezik pojedinih domaćih naslova.

Svečanosti potpisivanja ugovora između dva izdavača prisustvovali su zamenik direktora Međunarodne izdavačke organizacije Kine (China International Publishing Group) Lu Caižung, direktor sektora za međunarodnu saradnju Đijang Jungang, direktor i glavni urednik izdavačke kuće Foreign Languages Press Sju Bu, direktor časopisa China Pictorial Ju Tao, urednica za strana izdanja Dou Ćijang i predstavnici izdavačke kuće Laguna na čelu sa direktorom Dejanom Papićem.

Zamenik direktora Međunarodne izdavačke organizacije Kine Lu Caižung je izrazio zadovoljstvo zbog buduće bliske saradnje sa Srbijom „koja će biti dobar primer kulturne razmene i saradnje izdavačkih delatnosti naše dve države“.

Dejan Papić je istakao da je „pred nama velika saradnja. Dolikuje da se ona otvori objavljivanjem velike i važne knjige. ’The Governance of China’ kineskog predsednika Si Đinpinga je upravo takva knjiga. Ona će nam otkriti mnogo toga o načinu funkcionisanja Kine kroz reči njenog predsednika. Mi u Laguni smo ponosni što smo u situaciji da budemo izdavač kome je pripala čast da upoznaje srpske čitaoce sa kineskom kulturom, tradicijom, istorijom i savremenim tokovima. Knjiga kineskog predsednika je prvi veliki korak na tom putu. Važnom putu za koji smo spremni i kojem se radujemo.“

Knjiga „The Governance of China“ kineskog predsednika sadrži osamdeset Đinpingovih važnih govora i intervjua koji pružaju uvid u njegovu viziju vođenja jedne od najvećih svetskih sila. Obiluje informacijama koje se tiču budućeg razvoja ove zemlje. Svi oni koji žele da otkriju tajnu uspeha Kine odgovore mogu pronaći u ovoj knjizi koja će biti objavljena na srpskom jeziku u prvoj polovini 2017. godine.

Nakon svečanog potpisivanja ugovora u knjižari Delfi u SKC-u otvorena je i prodajna izložba „Mesec kineskih knjiga“. Reč je o knjigama na engleskom i kineskom jeziku, koje su posvećene kineskoj kulturi. Između ostalih naći će se knjige kineskih narodnih basni, rečnici kineskog jezika, knjige istorijske tematike, zanimljive knjige iz oblasti tradicionalne kineske medicine i mnoge druge. Sve knjige koje su predstavljene na izložbi naslovi su izdavačkih kuća koje su u vlasništvu Međunarodne izdavačke organizacije Kine.

Foreign Languages Press, izdavačka kuća sa kojom je Laguna potpisala ugovor o saradnji, najstarija je internacionalna izdavačka kuća sa najvećim uticajem u Kini. Objavljuje veliki broj knjiga o Kini koje su prevedene na 42 jezika i distribuirane u preko 100 zemalja širom sveta.

Comments

comments

Related Posts