Ovu knjigu bi svako trebalo da pročita bar jednom


Sajt Redit postavio je pitanje svojim čitaocima koja je to knjiga koju bi svako na planeti trebalo da pročita. Ovo su njihovi odgovori.

Pitanje je za samo 13 sati dostiglo preko 2.300 komentara, a najviše glasova dobile su Ezopove basne.

„Samo nekoliko knjiga može da se održi kroz različite kulture i vreme, takve su i Ezopove basne. Na fakultetu sam učio o staroj Grčkoj, tako da sam čitao i prevodio mnoge od njegovih basni. One su brze, zabavne, imaju toliko skrivenih blaga istine koje bi svako trebalo da zna i primenjuje. Ne slušajte glasine, uvek budite iskreni, činite drugima, uvek postoje dve strane svake priče… to su samo neke od mnogih mudrosti kojim nas basne uče. Idite i pročitajte jednu i setite se da su ih pre 2.600 godina pričali robovi“, glasi najpopularniji komentar na sajtu.

Korisnici su navodili klasike poput knjige „Starac i more“, Biblije, ali je ubedljivo najviše glasova imao komentar koji navodi da su Ezopove basne knjiga koju bi svako trebalo da pročita.

Sajt Redit je postavio pitanje na osnovu studije objavljene u magazinu Socijalna nauka i medicina, po kojoj se pokazalo da ljudi koji čitaju knjige žive duže.

Izvor: B92


PROČITAJTE I OVO:  Misteriozno ostrvo: Godišnje sme da ga poseti hiljadu ljudi