Otvoren konkurs za književnu nagradu Stevan Sremac


Banatski kulturni centar raspisao je konkurs za književnu nagradu “Stevan Sremac“ za neobjavljena dela humorističko satiričnog žanra u okviru manifestacije “Bal u Elemiru – Sremčevi dani”.

Konkurs za književnu nagradu “Stevan Sremac” (proza, poezija, aforizmi) je otvoren do 10.juna. Prema propozicijama konkursa radovi moraju biti neobjavljeni, potpisani imenom i prezimenom autora sa naznačenim podacima o adresi i broju telefona autora.

Radovi koji se šalju na konkurs ne smeju biti na više od 12 strana teksta kod proze i aforizama, dok se poetska ostvarenja, sem pojedinačnog naslova, mogu slati i u ciklusu do deset pesama.

Na konkursu mogu učestvovati svi autori iz Srbije i inostranstva, a ponovo mogu učestvovati i autori nagrađeni na ranijim konkursima.

Konkurs je otvoren do 10. juna a radovi se u štampanoj formi šalju na adresu: Mesna zajednica Elemir, ul. Žarka Zrenjanina br. 49, 23208 Elemir, sa naznakom “Za književni konkurs BAL U ELEMIRU 2015“.

Tri najbolja rada odabraće žiri u sastavu: Srđan Tešin, Uglješa Šajtinac i Bojan Samson. Prva nagrada je u iznosu od 50.000, druga 30.000 i treća 20.000 dinara.

Nagrade će biti uručene 26. juna u okviru programa manifestacije “Bal u Elemiru – Sremčevi dani” u Elemiru.

Izvor: B92


PROČITAJTE I OVO:  Promocija knjige "Kada kažeš da sam tvoj" Gorana Skrobonje