Otvaranje izložbe stripova Marka Somborca


U Knez Mihailovoj ulici se danas u 18 časova otvara izložba stripova Marka Somborca, ilustratora lista Blic.

Izložba će biti postavljena na 20 postamenata ispred fontane u blizini restorana Ruski car, a posetioci će na otvaranju imati priliku da pitaju autora kako jedan od najpozatijih stripova u Srbiji nastaje.

Na pitanje ko mu je bio najinspirativniji za crtanje u proteklih deset godina, Somborac kaže da su političari kao deca i da mu je teško da izdoji nekog posebno ali da je svako u suštini, u svom trenutku, imao svoje momente i da su mahom to oni koji su najmoćniji: Koštunica, Tadić, Vučić….

Kako kaže, ne ulazi u metafizičnost i filozifiju svog rada kada je u pitanju snaga poruke koju on nosi.

“Karikatura i strip imaju svoje mesto u objašnjavanju dnevnih tema, to je zgodan način za neke poruke”, ističe Somborac..

Govoreći o tome da svoje radove u ovom trenutku ima izložene na dva mesta u Knez Mihajlovoj jer je u galeriji Progres izložba SNS-a, on odgovara.

“Bio sam na izložbi. Sav taj koncept ‘Necenzurisanih laži’ gde su pomešali argumentovanu kritiku i laži je komičan. Ta izložba ima drugačiji kontekst, ovo je izložba kako sam ja zamislio, neki presek političkih dešavanja od 2005. godine. Oni su pravili svoje spinove, manipulacije i dimne zastave”, rekao je Somborac za N1.

Izložba radova Marka Somborca biće otvorena do 26. septembra.

Izvor: N1info


PROČITAJTE I OVO:  DC Comics otpustio urednika optuženog za seksualno uznemiravanje zaposlenih