Otvaranje izložbe: comiXconnection – strip, bandă, strip, képregény, стрип


Sreda, 1. april 2015, 19h u Foajeu bioskopa “Vojvodina”, Pančevo je otvaranje izložbe stripa comiXconnection – Izložba comiXconnection rezultat je istraživanja regionalne strip scene koja počiva na vezama uspostavljenim između neformalnih grupa, pojedinaca i umetničkih kolektiva.

Istraživanje je sprovela dr Beate Wild, kustoskinja Koordinacije za istočni deo Srednje Evrope i za Jugoistočnu Evropu pri Muzeju evropskih kultura iz Berlina. Bogato opremljena materijalima, tekstovima, video snimcima, svedočenjima samih autora i istorijskim osvrtom na razvoj produkcije i recepcije strip medijuma na širem balkanskom prostoru, ova izložba pruža detaljan uvid u kretanja, trendove i stanja na veoma živoj neoficijelnoj sceni autorskog stripa sa ovih prostora. Na ukupno 100 kvadratnih metara instalacija, printova i projekcija, posetioci će imati priliku da se upoznaju sa radovima autora i strip inicijativama iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Rumunije, gde se spajaju čvrste i skoro nevidljive niti zajedničke ljubavi prema alternativnom stripu.

Uz samu izložbu, tokom njenog gostovanja u Pančevu, biće upriličen i adekvatan prateći program sačinjen od prezentacija, video projekcija i radionica. Detaljan raspored pratećeg programa biće naknadno objavljen.


PROČITAJTE I OVO:  Gradski sajam knjiga u Kulturnom centru Grad