„Onlajn devojka“ uskoro u prodaji


„Onlajn devojka“, prvi roman jedne od najpopularnijih svetskih video-blogerki Zoi Sag, pojaviće se u prodaji u četvrtak, 28. maja.

„Onlajn devojka“ je savremeni roman o odrastanju u svetu gde umesto dnevnika pišemo blogove. Priča o tinejdžerki Peni koja u svojim blogovima iskreno i duhovito piše o svojoj porodici, ljubavi i prijateljima, a u romanu pratimo njen život i van interneta.

„Sanjam o tome da se sve tinejdžerke krišom osećaju kao ja. I možda ćemo jednog dana, kad shvatimo da se sve osećamo isto, prestati da se pretvaramo kako smo nešto što nismo. To bi bilo sjajno. Ali dotle ću iskreno govoriti o tome na ovom blogu. I skrivaću to u „stvarnom životu.“

Junakinja romana je Peni, koja prolazi kroz tinejdžerske muke. Telo joj se menja i hormoni joj luduju, a trebalo bi da izgleda savršeno, da bude popularna u školi, da smuva frajera na koga se godinama loži, a pored svega toga bi uvek trebalo da bude kul. Kao i svim drugim tinejdžerkama važno joj je da bude popularna. Peni misli da je to potpuno nemoguća misija i počinje da piše blog kako bi saznala oseća li se još neka tinejdžerka kao ona. Pod pseudoninom Onlajn devojka, Peni bloguje o onome što stvarno oseća u vezi s prijateljstvom, mladićima, svojoj šašavoj porodici i paničnim napadima koji su joj ovladali životom. Ispostavlja se da joj blog donosi mnogo istomišljenika i pratilaca, što je usrećuje. Međutim, situacija van sveta interneta pogoršava se: njena najbolja drugarica kao da se odjednom okrenula protiv nje. Nevolje se ređaju jedna za drugom, a svaka deluje kao prava katastrofa… sve dok ne upozna žešćeg frajera, dve godine starijeg! Noa izgleda kao odgovor na sve njene molitve. Ali i on ima tajnu koja može strahovito da joj zakomplikuje život…

PROČITAJTE I OVO:  Priče inspirisane Pekićem

Zoi dobro poznaje sve zamke onlajn sveta, a njena istančana opažanja o osetljivom adolescentskom dobu eri digitalizacije čine ovu knjigu o odrastanju zaista posebnom.

Zoi Sag, to jest Zoela, stekla je svetsku slavu video-blogovima na Jutjubu. Njeni blogovi osvojili su brojne nagrade za protekle četiri godine te ne čudi što je tema njenog prvog romana upravo jedna engleska blogerka. Zoin prvenac „Onlajn devojka“ objavljen je krajem novembra prošle godine, a već u decembru je postao najprodavanija knjiga godine. Knjiga je bestseler Njujork tajmsa u kategoriji knjiga za mlade.

„Onlajn devojka“ je knjiga u koju će se svaka devojka zaljubiti. Bivše, sadašnje i buduće tinejdžerke moći će da se poistovete s Peninim mukama i urnebesnim situacijama jer se svima nama to dešavalo, upravo se dešava ili će se dešavati. „Onlajn devojka“ je prava pustolovina koja budi setu, goni na razmišljanje i tera na gromoglasan smeh. Roman je toliko zabavan i tako lepo napisan da možete preporučiti svim tinejdžerkama i devojkama.