“Ogledalo” – prvi roman u izdanju “Bloger Festa”


Upravo je izašao iz štampe roman Ogledalo, prvenac mladog autora Danila Todorovića koji je i prvi roman u izdanju Bloger festa.

O knjizi: Stravičan zločin obeležava početak ovog psihološkog, debitanstkog romana, mladog autora, Danila Todorovića.
I pored iskusnog detektiva i njegovog misterioznog pomoćnika, zločini se nižu, a mi se sve više zbližavamo sa likom ubice i pokušavamo da prodremo u dubinu njegove ličnosti sa kojom nas autor na nesvakidašnji način upoznaje.
Roman je poput baroknog svoda, otkinutih delova popunjenih mračnim, jezivim kamenom. Na momente surov, autor svoje žrtve lišava života bez milosti, ali čitaoca pažnja ne popušta i želimo što više da saznamo o ubici, kao i o detektivu, ali i o delovima romana u kojima se autor ne drži linearnog, već skreće u prošlost i još više krnji, ali i dopunjuje svoj barokni svod.

Ogledalo je psihološki triler, misterija, horor, ali i roman o karakteru, roman unutrašnjeg monologa i roman posle kojeg ćemo se zapitati: „Ko je žrtva, a ko ubica?“

O autoru: Danilo Todorović rođen je 15. novembra 1997. godine u Smederevu. Završio je Osnovnu školu Dr Jovan Cvijić kao odličan učenik, a potom i Tehničku školu kao đak generacije. Na iznenađenje svih, školovanje nastavlja na Visokoj inženjerskoj školi strukovnih studija Tehnikum Taurunum na smeru Zaštita od požara i spasavanje jer je još od malena, kako tvrdi, pored želje da postane pisac, oduvek želeo da postane vatrogasac. Smatra da je humanost davno zapostavljena osobina kod većine ljudi, ali isto tako i da u službama kao što je vatrogasna još uvek nije izgubila na značaju. Pored studiranja i pisanja, rekreativno se bavi i košarkom koju je trenirao šest godina. U srednjoj školi uspešno se bavio i glumom gde je sa Omladinskim pozorištem Tehničke škole iz Smedereva, povodom seminara profesora srpskog jezika i književnosti u sali Heroja na Filološkom fakultetu u Beogradu, učestvovao u predstavi Koštana. Pisanjem se bavi od svoje sedamnaeste godine. Ogledalo je roman prvenac ovog mladog autora, a do sada je objavio tri svoje horor priče na portalu Naše malo skladište.

Roman se za sada može nabaviti poručivanjem od autora lično na Fejsbuku.

PROČITAJTE I OVO:  Predstavljanje knjige „Varoška legenda III: Neman”