O romanu „Kuća u Ulici Mango“ na Laguninom književnom klubu


Nova tribina Laguninog književnog kluba, devedeset osma po redu, održaće se u petak 7. aprila u Delfi knjižari SKC u 18 sati, a biće posvećena romanu „Kuća u Ulici Mango“ Sandre Sisneros koji je prodat u više od 6 miliona primeraka.

O ovoj knjizi će razgovarati Lea Zivlak, učenica Internacionalne škole, i Anja Tomić, učenica Četrnaeste beogradske gimnazije.

Ova čudesno ispripovedana priča o odrastanju u savremenom svetu, ubrzo po objavljivanju dobila je brojne pohvalne kritike i postala omiljena širom sveta. Sandra Sisneros je svojim poetičnim pisanjem otvorila prozor duše bez ijedne suvišne reči.

Esperanca Kordero živi u trošnoj kući u Ulici Mango u latinoameričkoj četvrti Čikaga. Njeno okruženje sačinjeno je od surove realnosti i jednostavne lepote. Njena očekivanja su veća od onoga što joj život trenutno pruža. Svesna svoje snage, ona se sama bori kroz život.

Ponekad dirljiva, ponekad duhovita, ova bolna i snažna priča govori nam o jednoj godini u životu devojke koja izrasta u snažnu ženu. Ova knjiga se, između ostalog, bavi problemima odrastanja koje imaju ljudi drugih rasa, navikavanja na okruženje u kome oni žive, kao i procesom prihvatanja njihovog „komšiluka“.

Roman „Kuća u Ulici Mango“ je na popustu od 30% do 7. aprila u Laguninim klubovima čitalaca, Delfi knjižarama i na sajtu laguna.rs.

Devedeset osma tribina Laguninog književnog kluba održava se tokom tradicionalne manifestacije Dečji dani kulture, a nakon Kluba, od 19 časova Uroš Petrović sprema nezaboravno druženje sa mališanima povodom knjige „Bajke: Prvih sedam“.