Novi roman Sanje Savić


Izdavačka kuća Areté nastavlja da predstavlja nove književne naslove i objavila je roman sasvim posebne mlade autorke – Sanje Savić.

p080948c0

Sanja Savić rođena je u Sarajevu. Masterirala je na Katedri za Dramaturgiju na FDU u Beogradu. Radila je nekoliko kratkih igranih filmova i napisala dve knjige priča Kad žirafa progovori i Vrijeme vašara. Autor je scenarija Travnička hronika po romanu Ive Andrića. Trenutno je na Umetničkim doktorskim studijama na FDU u Beogradu.

Neoštrine. Roman o prihvatanju sebe i svoje prošlosti. O suočavanjima. O odlukama koje menjaju život.

Neoštrine zadržavaju čitaoca u sadašnjosti protkanoj sećanjima na odrastanje u nemilo vreme. Može li astra da izvuče toliko koliko je ona sposobna da zatraži?, rečenica je kojom počinje roman prepleten autobiografijom i fikcijom. Glavna junakinja Ines koja živi u Holandiji, odlazi u svoj rodni grad na vikend kako bi donela važne odluke. U Sarajevu ostaje tri dana.

Pred njom je dug put, iako joj je ostalo još samo stotinak kilometara, ili koliko već. Odjednom, cifre prestadoše da budu važne, ne zbog toga što je sada u drugačijem svetu, već zbog toga što ih guta ogromna masa stvarnog života koji ih je sam izmislio, pokušavajući da ukroti samog sebe… Hoće li uspeti u svojim nastojanjima?


PROČITAJTE I OVO:  "Podzemna železnica" Kolsona Vajtheda ovenčana Pulicerovom nagradom