Nova biografija o Džejmsu Dinu: Bio je u vezi sa Marlonom Brandom


Osamdeset godina dug život Marlona Branda bio je često isprekidan tragedijama, uključujući i samoubistvo njegove ćerke i osudu sina za ubistvo.

kazan-brando-dean

Sada, autor nove biografije o Džejmsu Dinu tvrdi da je prerana smrt holivudske ikone prvi veliki gubitak u životu Marlona Branda jer su navodno njih dvojica bili u tajnoj homoseksualnoj vezi.

U knjizi se nalaze davno izgubljeni intervjui sa nekoliko Dinovih prijatelja, među kojima je i kompozitor Alek Vilder.

“Definitivno su bili u vezi. Naravno, ‘seksualna vernost’ tada se nije nalazila u njihovom rečniku. Džejms i ja smo sedeli u mojoj hotelskoj sobi i satima pričali o njegovoj vezi sa Brandom. Zaista mislim da je bio zaljubljen u njega”

Pisac Stenli Hagart, još jedan Dinov prijatelj, tvrdio je da su glumci bili uključeni u sado-mazo aktivnosti, kao i da je Marlon gasio cigarete po telu Džejmsa Dina tokom njih.

“Mislim da je Džejms bio umešan u igru mačke i miša sa Brandom. Marlon je bio mačka, naravno. Mislim da je bio u vezi sa njim samo zato što mu je bilo zabavno kao i da ga je sadistički koristio kao kučence koje je balilo za njim”, rekao je.

Inače, uvek su postojale spekulacije o Brandovim izletima sa muškarcima, a postoje i brojne fotografije koje svedoče o bliskom prijateljstvu Dina i Marlona.

Izvor: B92


PROČITAJTE I OVO:  Ovako će izgledati spomenik Borislavu Pekiću na Cvetnom trgu