Niče za osobe pod stresom i Šekspir za zaljubljenje


U izdanju Kreativnog centra nedavno su objavljena dva veoma zabavna i podsticajna priručnika Alana Persija, pisca i novinara čije su oblasti interesovanja lični razvoj pojedinca i unapređenje svakodnevnog života.

Alan Persi je pisac i novinar čije su oblasti interesovanja lični razvoj pojedinca i unapređenje svakodnevnog života, a specijalizovan je za literaturu za samopomoć. Svetsku slavu stekao je knjigom El Método Obama, a njegov priručnik Niče za osobe pod stresom postao je bestseler (u Brazilu je prodato pola miliona primeraka). Živi u Evropi, Japanu i Sjedinjenim Državama i stalno putuje u potrazi za inspiracijom. Učestvuje na brojnim seminarima i vodi različite radionice za samousavršavanje.

Niče za osobe pod stresom zabavan je i podsticajan priručnik u kojem je 99 maksima nemačkog filozofa primenjeno na različite situacije iz svakodnevnog života. Ničeova mudrost pokazala se kao korisna u traganju za razrešenjima mnogih problema u privatnom i poslovnom životu savremenog čoveka, pa i u izlaženju na kraj sa situacijama koje izazivaju stres.

Svaka od 99 crtica započinje Ničeovim rečima, koje autor tumači i dovodi u vezu sa mislima drugih znamenitih filozofa, pisaca i umetnika. Ova knjiga može nam pomoći pri donošenju teških odluka na važnim životnim raskrsnicama, u ponovnom sticanju samopouzdanja i pronalaženju pravih rešenja. Ako Ničeove reči dobro razumemo i iz njih izvučemo prave pouke, iznova ćemo proceniti značaj onoga što nam se dešava u svakodnevnom životu, izbeći ćemo nepotrebna lutanja i lakše ćemo se izboriti sa strepnjama i strahovima današnjice.

U knjizi Šekspir za zaljubljene Alan Persi govori o ljubavi između dva ljudska bića i o magiji koja je obavija, a vodič su mu citati iz Šekspirovih dela. Vilijem Šekspir, velikan svetske književnosti, imao je dubok uvid u tajne ljubavi i s mnogo razumevanja i mudrosti pisao je o njima. Zato čak i danas njegova dramska dela i njegova poezija, pored svega ostalog što nam donose, jesu i moćno sredstvo za upoznavanje s dubinama ljudskog srca.

PROČITAJTE I OVO:  Marija Jovanović nova autorka Lagune

Od zaljubljenosti do razočarenja, od prvog poljupca do nemoguće ljubavi, od zajedničkog života do ljubomore – knjiga Šekspir za zaljubljene izvlači s pozorišne scene i iz pesničkih antologija šekspirovsku nauku o ljubavi kako bi obasjala našu svakodnevicu i pružila nam neke od mogućih odgovora na pitanja poput ovih: Zašto neke osobe nemaju sreće u ljubavi? Kako se izlečiti od ljubavi? Postoji li ljubav za ceo život? U čemu je tajna zavođenja? Kako se boriti protiv ljubomore? Jednom rečju, Šekspir za zaljubljene osvežavajuća je i inspirativna knjiga za sve one koji ljubav shvataju ozbiljno.