Nedelja knjiga Dragoslava Mihailovića


Dragoslav Mihailović je jedna od najznačajnijih figura savremene srpske književnosti. Za svoju prvu knjigu, zbirku šest pripovedaka pod naslovom „Frede, laku noć“, 1967. dobio je Oktobarsku nagradu Grada Beograda. Knjiga „Petrijin venac“, izdata 1975. godine, osvojila je „Andrićevu nagradu“. Roman „Čizmaši“ objavljen je 1983. i za njega je Mihailović dobio prestižnu Ninovu nagradu.

Godine 1969, prema motivima svog romana, napisao je dramu „Kad su cvetale tikve“, koja je objavljena i igrana u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, ali i skinuta s repertoara zbog eksplicitnog pominjanja golootočkih zatočenika. Roman je u zemlji bio devet godina praktično zabranjen.

Za dopisnog člana Srpske akademije nauka i umetnosti Dragoslav Mihailović izabran je 1981, a za redovnog 1989. godine.

Do 23. januara izdavačka kuća Laguna pruža lepu priliku da kućnu biblioteku obogatite delima Dragoslava Mihailovića. Knjige „Uvođenje u posao“, „Jalova jesen“, „Preživljavanje“, „Kad su cvetale tikve“ i druge tokom Nedelje knjiga Dragoslava Mihailovića možete nabaviti po ceni sniženoj za 20 odsto prilikom kupovine tri ili više naslova.

Spisak naslova možete pogledati ovde.


ČITAJTE  Predstavljena knjiga Kristine Kovač