Nastavak književnog hita „Ples sa medvedom”


Izdavačka kuća Evro Book upravo je objavila nastavak hit-knjige „Ples sa medvedom” pod nazivom „Neprijatelj mog prijatelja” švedskih pisaca Roslunda i Tunberga.

O knjizi: U novom romanu o braći Duvnjak, „Neprijatelj mog prijatelja”, nastavku knjige „Ples sa medvedom”, autori se oslobađaju stvarnih događaja i svojim likovima daruju fiktivni život.

U središtu priče i dalje su trojica braće, Leo, Feliks i Vinsent, kao i inspektor Jon Bronks, pojačan mladom koleginicom Elizom Kuestom. No, ovoga puta važnu ulogu igra i Bronksov brat, koji će inspektora i nehotice naterati da balansira između dve strane zakona. I dok Leo izdržava zatvorsku kaznu, Vinsent i Feliks na slobodi grade nov život. Ali Leo, po izlasku iz zatvora, ima drugačije planove – počiniti savršeni zločin, oteti novac koji država planira da uništi, novac na koji je društvo zaboravilo. Ovoga puta neće uplitati svoju braću, neće ostaviti tragove koji bi mogli dovesti do njega. Ali tragična greška policijskog inspektora Jona Bronksa menja pravila igre…

O autorima: Anders Roslund je poznati švedski novinar, nekadašnji urednik vesti na švedskoj nacionalnoj televiziji. Od 2004. godine bavi se isključivo pisanjem knjiga. Njegovi kriminalistički romani objavljeni su u preko trideset zemalja.

Stefan Tunberg je uspešan filmski stvaralac – režiser, scenarista i glumac, no daleko je zanimljiviji podatak da je on brat trojice glavnih junaka knjiga „Ples sa medvedom” i „Neprijatelj mog prijatelja”.


PROČITAJTE I OVO:  "Čovek po imenu Uve" u trci za Oskara