Izdavačka kuća Arhipelag organizuje specijalnu akciju 4 za 1.000: Napravite svoj izbor koja će trajati od 11. juna do 2. jula samo u knjižari Bookastore (Cara Lazara 12).

Za to vreme, čitaoci će moći da naprave svoje komplete knjiga po posebnim cenama: četiri izabrane knjige vrhunskih savremenih svetskih i srpskih pisaca moći će da kupe za ukupno 1.000 dinara. Osim toga, kada čitalac napravi izbor od četiri knjige, svaka sledeća knjiga koja je obuhvaćena ovom akcijom koštaće ga samo 250 dinara.

Čitaoci su u prilici da naprave svoj izbor između dvadeset i pet knjiga poznatih srpskih i svetskih pisaca, od kojih su mnoge prevedene na više jezika ili dobile važne književne nagrade, dok su njihovi pisci prepoznatljive figure savremene književnosti.

Specijalna akcija 4 za 1.000: Napravite svoj izbor obuhvata romane Laure Alkobe Mala argentinska priča, Enrikea Vila-Matasa Montanovo zlo, Arisa Fioretosa Istina o Saši Knišu, Dmitra Baševskog Bunar, Andreja Bitova Čovek u pejzažu, Dragog Mihajlovskog Dijakova smrt, Nenada Novaka Stefanovića Svetlarnik, Aleša Čara Igra anđela i šišmiša, Ratka Dangubića Moving Day, Milete Prodanovića Arkadija, Antona Balaža Logor posrnulih žena, Borislava Čičovačkog Raskovnik, Ilje Stogofa mASIAfucker, Srđana V. Tešina Kuvarove kletve i druge gadosti, Sejsa Noteboma Izgubljeni raj, Roberta Kalasa K. i Džona Ralstona Sola Mračna priključenija.

U ovom izboru nalaze se i knjige priča Vladislava Bajca Gastronomadske priče, Romana Simića Nahrani me, Davida Mladinova Slučajni putnik, Leonarda Šaše Rođaci sa Sicilije, Mirjane Pavlović Trpeza bez glavnog jela i Jelene Rosić Dan kada je Miz Lili postala ono što je oduvek bila.

Mogućnost izbora podrazumeva i dve tematske antologije savremenih priča Kuća na ravnom bregu i Četvrtasto mesto – Antologija priča o čitanju novina.

– Specijalnu akciju 4 za 1.000: Napravite svoj izbor organizujemo jer želimo da nagradimo svoje čitaoce uoči leta, ali i da se zajedno podsetimo na najmanje dve stvari. Jedno je da je uvek važan izbor koji ćemo napraviti. Drugo je saznanje koje već dugo delimo sa čitaocima: Nije sve loše, dobre su knjige. Sada su neke od tih dobrih knjiga pred čitaocima i oni mogu da naprave svoj izbor – kažu u Arhipelagu.

Comments

comments

Related Posts