Dobitnici nagrade “Radoje Domanović” za životno delo su aforističar iz Beograda Zoran Rankić i profesor dr Miroslav Egerić iz Novog Sada, saopštio je danas žiri.

Nagrada za najbolju satiričnu knjigu, objavljenu 2014. godine, dodeljena je Bojanu Ljubenoviću (Beograd) za knjigu priča “Pisma iz Srbije”. Najbolja knjiga satire u 2015. je zbirka aforizama “Daće Bog. Ako Bog da” Zorana T. Popovića iz Pančeva.

Specijalno priznanje za teorijski doprinos satiri dodeljeno je prof. dr Ratku Božoviću (Beograd). Žiri je radio u sastavu: predsednik Udruženja književnika Srbije Radomir Andrić (predsednik žirija) i književnici Milovan Vitezović, Petar Žebeljan, Radoslav Tilger, Slobodan Simić i Aleksandar Čotrić (članovi). Nagradu “Radoje Domanović”, najznačajnije priznanje za satirično stvaralaštvo u Srbiji, dodeljuju Udruženje književnika Srbije i Fond “Radoje Domanović”.

Priznanje će dobitnicima biti uručeno na godišnjicu rođenja Radoja Domanovića, polovinom februara iduće godine, na svečanosti u Udruženju književnika Srbije.

Izvor: B92


ČITAJTE  Knjiga za one koji se ne boje najopasnijeg od svih istraživanja: onog o sebi

Leave a Reply

Your email address will not be published.