U utorak 19. juna održana je svečana dodela nagrade „Superbrends 2017–2018“, koja je pripala knjižarskom lancu Delfi u kategoriji „Izdavaštvo i štampani mediji“. Svečanosti je prisustvovao veliki broj predstavnika kompanija, učesnika projekta i gostiju, kao i predstavnika medija.

„Superbrends Srbija“ četvrti put je dao mogućnost srpskim i stranim brendovima i kompanijama, istaknutim projektima i organizacijama u Srbiji da potvrde još jednom uspešnost u svojim oblastima i da potvrde ukazano poverenje potrošača i korisnika usluga i šire javnosti.

Knjižarski lanac Delfi je zadovoljio sve kriterijume za dobijanje statusa „Superbrend Serbia“ zasnovane na tri glavne osobine brenda: prepoznatljivost i ugled, dugogodišnja doslednost i pouzdanost, korporativna odgovornost, odnosno odgovorno poslovanje.

Predsednik Stručnog saveta „Superbrends Srbija“ Toplica Spasojević objasnio je da je o dobitnicima odlučio Stručni savet, koji je brojao 16 članova, kao i građani Srbije putem istraživanja javnog mnjenja. Program „Superbrends“ postoji u 90 zemalja sveta i za cilj ima analitički pristup u analizi brendova na nacionalnim tržištima. Prema njegovim rečima, status superbrenda predstavlja pouzdan putokaz potrošačima.

Koristeći desetogodišnje izdavačko iskustvo i ugledajući se na najbolje svetske primere i prakse, knjižare Delfi su od početka osnivanja kompanije pratile trendove: prepoznatljiv i moderan izgled, tim edukovanih knjižara, prijatan enterijer, redovne akcije i popusti, izuzetno bogata ponuda naslova i gift programa i poštovanje lokalnog karaktera. Kupci imaju i ponudu najnovijih naslova na engleskom i francuskom jeziku.

Knjižarski lanac Delfi je najveći domaći privatni knjižarski lanac koji danas s ponosom broji 42 knjižare širom Srbije, na prestižnim lokacijama. U Beogradu je dosad otvoreno ukupno 18 knjižara i jedan gift šop, kao i knjižara na aerodromu „Nikola Tesla“. Knjižara DELFI u SKC-u jedina je knjižara gde se mogu naći sva domaća izdanja. Noć knjige je manifestacija koja se organizuje dva puta godišnje, a za samo nekoliko sati knjižare Delfi poseti više od 30.000 čitalaca. Interesovanje za knjigu, posećenost manifestacije, kvalitet i raznovrsnost ponude knjiga, kao i neuobičajeno veliki popusti mogu se porediti samo sa značajem koji ima Beogradski sajam knjiga.

Delfi je prisutan na internetu i na društvenim mrežama. Sajt delfi.rs poseti mesečno više od pola miliona ljudi, a na Fejsbuku je 57.000 pratilaca. U novembru 2017. pokrenuta je zatvorena grupa Delfi kutak, koja je dosad privukla 14.000 članova.

Vlasnik Lagune, vodeće domaće izdavačke kuće i jedne od najvećih u regionu, osnovao je knjižarski lanac Delfi sa istom vizijom koja ga je podstakla i na osnivanje izdavačke kuće – da se standardi u oblasti izdavaštva i plasmana knjiga podignu na viši nivo. I tako od 2009. godine pa do danas lanac knjižara Delfi ne prestaje da raste. Prva knjižara je otvorena u Beogradu, u Makedonskoj ulici, a kruna osnivanja lanca te godine bilo je otvaranje knjižare u Kralja Milana 48, u legendarnom zdanju beogradskog Studentskog kulturnog centra (SKC). Sa velikim entuzijazmom i iskrenim trudom, knjižare Delfi su postigle status najvećeg i najreferentnijeg knjižarskog lanca u regionu u pogledu izbora naslova.

Lagunin klub čitalaca broji više od 500.000 članova koji uživaju pogodnosti kupovine knjiga sa popustom.

Knjižara Delfi SKC postala je sinonim za najbolje mesto za književnu promociju, a ugostila je brojne ugledne pisce, kako domaće tako i strane – Jua Nesbea, Marija Vargasa Ljosu, Vilijema Pola Janga, Kamij Lorans, Žerara de Kortansa, Trejsi Ševalije, Frederika Begbedea, Tonija Parsonsa, Tarika Alija, Pjera Lemetra, Lusindu Rajli, Ildefonsa Falkonesa, Amitava Goša i mnoge druge.

U okviru knjižare Delfi SKC nalazi se i Delfi Café, prvi kafe u Beogradu koji je strogo nepušački, i zbog toga je idealno mesto za druženje i održavanje radionica za decu i drugih sličnih manifestacija. Književni klub, u organizaciji Lagune, održava se jednom mesečno u ovom prostoru, gde su čitaoci pozvani da vode javnu debatu o aktuelnim izdanjima.

Tokom 2016. godine, a na inicijativu Skupštine grada Beograda, knjižare najvećeg lanca u Srbiji, Delfi, ponele su imena velikana srpske književnosti. Prva knjižara koja je ponela ime jednog pisca bila je knjižara u Vasinoj ulici u Beogradu, i imenovana je „Miloš Crnjanski“. Potom su i druge knjižare širom Srbije ponele imena slavnih srpskih pisaca ‒ Ive Andrića, Duška Radovića, Borislava Pekića, Branka Miljkovića i mnogih drugih.

Od samog osnivanja knjižare Delfi su sebi postavile kao cilj visok standard usluge i poslovanja. Naša iskrena posvećenost tom cilju rezultirala je time da imamo zavidan broj lokacija na prestižnim adresama u gradovima širom Srbije, preko 1000 dobavljača i stotine redovnih partnera. Ipak, ono što nama najviše znači pored svih navedenih impresivnih brojki i rezultata jeste odnos prema zaposlenima i prema kupcima.

U skladu sa kursom koji pratimo od osnivanja, knjižare Delfi redovno podržavaju brojne dobrotvorne i humanitarne akcije, i odazivaju se na svaki takav poziv i saradnju. Svesni da raspolažemo moćnim kanalima komunikacije, i da zahvaljujući našem osnivaču, Laguni, možemo računati na podršku domaćih pisaca, lanac knjižara Delfi rado učestvuje u humanitarnim projektima podstičući time pozitivan stav prema ljudskom životu i promociji čitanja uopšte.

Comments

comments

Related Posts