Monografija benda “The Clash” u prodaji


Monografija “The Clash”, nastala prema priči članova ovog benda, od sada se može kupiti i kod nas, saopštio je Dallas Records, ističući da se “velika pink knjiga” prvi put pojavljuje na ex-ju prostoru.

Luksuzno izdanje na 384 stranice, koje su napisali Džo Stramer, Mik Džons, Pol Sajmonon i Toper Hedon, sa engleskog su preveli Milan Pavlinović i Zoran Stajčić.

Knjiga je obogaćena plakatima sa turneja, naslovnim stranicama magazina, umetničkim radovima članova grupe i njihovim fotografijama iz privatnog života, sa pozornice, iz studija i sa putovanja.

Pioniri britanskog punk rocka “The Clash” su subverzivnim, revolucionarnim i uzbudljivim koncertima, pametnim stihovima, originalnim imidžem i strastvenim idealizmom uhvatili duh vremena.

Album “London Calling” se smatra jednim od najboljih, a njihova muzika i dalje utiče na mlade bendove i privlači novu publiku, navodi se u saopštenju i dodaje da su bili savršena četvorka tokom samo pet godina.

U tom periodu su objavili 16 strana LP vinila i sedamnaest singlova.

Gotovo bez prestanka su bili na svetskoj turneji, uvek su davali intervjue, dozvoljavali su obožavaocima ulazak i druženje u backstage-u, a bili su dosledni i u političkim stavovima i borili se protiv autoriteta.

Kako je bubnjar Toper Hedon primetio, 25 godina kasnije, politika je zaboravljena, a pesme su ostale.

Izvor: Agencija Tanjug


ČITAJTE  „Beogradski pobednik“ romanu „Papir“ Gorana Petrovića