Danijel Ćorović, učenik osmog razreda iz Bajine Bašte, već ima četiri objavljene knjige i mnogobrojne nagrade, a po njegovoj knjizi “Crvena svetlost” urađena je predstava. Danijelov talenat prepoznali su i u školi za mlade talente u Pensilvaniji, od koje je dobio stipendiju za dalje obrazovanje.

Dar za pripovedanjem, a potom i pisanjem pokazao je već na početku školovanja, kada je literarne sastave pretočio u tematski povezane priče.

“Kako su se te priče nastavljale i nastavljale, došao sam na tada suludu ideju da to objedinim u zbirku priča i od toga napravim roman i onda sam to ponudio “Književnoj omladini” i njima se to svidelo i tako je nastala moja prva knjiga”, kaže Danijel Ćorović.

Posle “Poštarevih priča”, prve knjige koju je objavio sa 11 godina i druge nagrade na konkursu “Dositejevo pero”, usledila su i tri nove, inspirisane dešavanjima iz svakodnevnog života, neposrednog okruženja, posebno školske klupe.

“On kaže da smo mu mi bili inspiracija. Priče su jako zanimljive, sve opisuje kroz školske događaje”, kaže Marija Mirković, OŠ “Sveti Sava” Bajina Bašta.

“Mnogo mi se dopada kako je on to opisao, napisao je jezikom tinejdžera”, kaže Luka Marković, OŠ “Sveti Sava” Bajina Bašta.

“Iz godine u godinu primećujem da je sve bolji, prepoznatljiv da ima puno dijaloga, nešto manje opisa,ima veoma razvijenu maštu i vrlo je duhovit”, kaže Marija Jovanović, nastavnik srpskog jezika.

Danijelov nesvakidašnji talenat za prozu koju, po oceni kritičara odlikuju dinamična rdnja i humor, razigrana maštovitost i pronicljiva zapažanja, prepoznali su i u Americi, u školi koja
stipendira mlade pisce iz celog sveta.

“Zadivilo ih je to što imam četiri objavljene knjige sa 15 godina i oni su onda shvatili da zaslužujem stipendiju koja pokriva deo troškova”, kaže Danijel.

ČITAJTE  "Zovem se Noemi" - druga knjiga Danila Filipovića

Preostali deo, Danijel će, nada se uz podršku zaljubljenika književnog stvaralaštva , obezbediti do avgusta i početka školske godine iščekuje svakodnevno čitajući, pišući i pripremajući novi roman.


Leave a Reply

Your email address will not be published.