Lejla Kalamujić i Tanja Stupar Trifunović u Narodnoj biblioteci Srbije


U utorak, 14. juna, u 12 sati, u Atrijumu Narodne biblioteke Srbije, dve bosanske književnice Lejla Kalamujić i Tanja Stupar Trifunović predstaviće se našoj publici kroz razgovor i čitanje odlomaka iz dela Zovite me Esteban i Satovi u majčinoj sobi.

Razgovor sa autorkama vode Hana Stojić (Traduki) i Nenad Šebek (Regionalni savet za saradnju).

Događaj realizuju književna mreža Traduki u saradnji sa Regionalnim savetom za saradnju.

Tanja Stupar Trifunović višestruko je nagrađivana autorka čija su književna dela bosanskohercegovačkoj i regionalnoj književnosti dala suveren lirski ženski glas. Bila je jedna od finalistkinja za NIN-ovu nagradu za knjigu Satovi u majčinoj sobi u kojoj se, pripovedajući o odnosu majke i ćerke, zapravo govori o životima žena u bivšoj Jugoslaviji. Za pomenuti roman autorka je ove godine dobila Evropsku nagradu za književnost.

Lejla Kalamujić autorka je dve zbirke kratkih priča u kojima se pripoveda o seksualnosti, ludilu i smrti. Za knjigu Zovite me Esteban Kalamujić je dobila nagradu Fondacije za izdavaštvo u Bosni i Hercegovini. Pomenuto delo nedavno je objavljeno u Srbiji, a uskoro će svoju premijeru imati i u Hrvatskoj. Lejla Kalamujić prvi put se predstavlja publici u Srbiji.


PROČITAJTE I OVO:  Zvonko Karanović i Tamara Krstić na tribini "Jedan pisac i jedan kritičar"