Ovog meseca Lagunin književni klub čita roman „Stvarni život“ belgijske književnice i glumice Adelin Djedone. Objavljen 2018. godine, roman je dobio čak 14 književnih nagrada.

„Izuzetan roman, težak, ali neophodan, da se ne zaboravi da ljudska duša ima vrlo tamnu stranu, čak i ako bismo je radije ignorisali“, jedan je od brojnih komentara na sajtu goodreads.com.

„Stvarni život“ je čudnovat i mračan roman sa hrabrom junakinjom koja živi u porodičnom zverinjaku. Ovaj roman šokira i steže grlo, ne ostavljajući drugi izbor nego da ga pročitate u dahu kako biste ponovo mogli da dišete.

Neimenovana naratorka iskreno opisuje svoje okruženje, koje može biti bilo gde u svetu, a kad završite s čitanjem, dugo razmišljate o njenoj sudbini, o problemima u porodici, društvu.

U prigradskom naselju u jednoj kući postoje četiri sobe: njena soba, soba njenog brata, soba njenih roditelja… i soba s leševima. Njen otac je veliki lovac. Moćni predator. A majka uplašena ameba, koja uvek ispunjava njegove prohteve.

Nakon strašne nesreće mlada naratorka samo želi da vrati vreme i istrgne svog voljenog brata iz kandži zla koje buja u njemu.

Hoće li ova hrabra devojka probuditi zver u sebi i uspeti da izbriše ovaj život koji samo liči na stvarni?

O romanu „Stvarni život“ razgovaraćemo prvog petka u avgustu (7. avgusta) od 19 sati na Instagram profilu laguna_knjige sa piscem Stefanom Tićmijem, autorom knjiga „Ja sam Akiko“ i „Kaput od mahovine“.


ČITAJTE  Predstavljanje knjige "Ka lepoti. Erotološko čitanje Sapfine poezije"

Leave a Reply

Your email address will not be published.