U humanitarnoj akciji koju su pokrenuli izdavačka kuća Laguna i knjižare Delfi za kratko vreme skupljeno je 860 knjiga koje je Laguna darovala Svratištu za decu.

U petak, 22. decembra u Krfskoj 7, direktorka marketinga Lagune Ana Spasojević uručila je knjige mališanima i zaposlenima u Svratištu za decu.

Budući da je poseta bila u vreme ručka, zatekli smo veliki broj dece koja su sa pažnjom i uživanjem razgledali knjige. Deo knjiga namenjen je za novogodišnje paketiće mališana, korisnika usluga svratišta u Krfskoj i na Novom Beogradu, dok će deo knjiga ostati u bibliotekama ova dva centra i moći će da ih čitaju svi korisnici.

„Kao društveno odgovorna kompanija, Laguna se trudi da širi kulturu čitanja, naročito među decom. Čitanje je nadogradnja znanja i ovo je divna prilika da ulepšamo svakodnevicu mališanima, posebno u ovom zimskom periodu kada Svratište beleži najveću posećenost“, rekla je Ana Spasojević.

Akcija prikupljanja knjiga se nastavlja. Ukoliko do 31. januara kupite jednu od 30 odabranih knjiga u knjižarama Delfi ili Laguninim klubovima čitalaca, Laguna istu knjigu poklanja Svratištu!

Bajke sa iskakalicama, knjige iz serijala „Mia i ja“, „Angry birds“, „Nauči kroz igru“ i mnogi drugi naslovi nalaze se na ovoj akciji. Spisak naslova možete pogledati ovde.

Svratište za decu se trudi da unapredi kvalitet života dece koja žive ili rade na ulici, uzrasta od 5 do 15 godina, a koja su zbog načina života izložena višestrukim rizicima.

Pokažite humanost i pred novogodišnje praznike obradujte decu lepim knjigama!

Comments

comments

Related Posts