U sredu su građani Gornjeg Milanovca u organizaciji Biblioteke „Braća Nastasijević“ a u svečanoj sali Gimnazije „Takovski ustanak“ imali priliku da ugoste Kristinu Kovač, poznatu pevačicu, kompozitorku i tekstopisca, ali ovoga puta u ulozi spisateljice.

Brojni čitaoci su na promociji njene knjige „Drvo života“ upoznali ovaj, po izjavi Nedeljnika, „najhrabriji ljubavni roman u poslednjih nekoliko godina“.

Pred brojnom publikom autorka je objasnila kako je od stvaranja muzike prešla na pisanu reč. Roman obuhvata širok raspon tema – od majčinstva, preko bračnih problema i dilema, suočavanja sa smrću bliske osobe, usamljenošću, čeznjom za ljubavlju, do pronalazenja prave ljubavi. Kristina se posebno bavi pitanjem da li postoji pogrešno vreme za pravu ljubav. Kako Kristinin izdavač Laguna kaže „zapanjujuće iskreno i smelo“ i „bez zadrške“, a čitaoci su se složili i izuzetno emotivno, duhovito i na trenutke senzualno. Krajnje spontano i neposredno, Kristina je uspostavila kontakt sa zainteresovanom publikom i srdačno im odgovarala na sva pitanja. Ženskom delu publike najviše su se svidela, barem po komentarima prisutnih, ljubavna pisma Damjana Vidaka, glavnog muškog lika u romanu, upućenih Katarini Molnar, čija je priča predstavljena u ovom romanu.

Moderatorka večeri je bila Maja Veljić, profesorka italijanskog jezika i književnosti. Mladi gimnazijalci su čitali odlomke iz romana „Drvo života“.


ČITAJTE  Narod bez istorijske sreće

Leave a Reply

Your email address will not be published.