Kreativni centar učestvovaće deseti put samostalno na Međunarodnom sajmu knjiga u Frankfurtu koji se održava od 14. do 18. oktobra 2015. godine.

Na toj najvećoj i najznačajnijoj izdavačkoj manifestaciji na svetu, koja se održava još od 1949, prošle godine učestvovalo je oko 7.300 izlagača iz preko 100 zemalja i oko 170.000 profesionalaca iz sveta izdavaštva, dok je posetilaca bilo 275.000.

Kreativni centar imaće na ovom sajmu sopstveni štand, koji će, kao i prethodnih godina, biti mesto za razmenjivanje iskustava i utisaka s mnogobrojnim izdavačima, kao i za predstavljanje novina iz sopstvene produkcije. Nastup u Frankfurtu prilika je i za susret s mnogim poslovnim partnerima s kojima je Kreativni centar ostvario kontakte na Međunarodnom sajmu knjiga za decu u Bolonji, na kojem izlaže već četrnaest godina.

Izdanja Kreativnog centra prevedena su na više jezika i objavljena u dvadesetak zemalja – od Engleske do Južne Koreje – u kojima su naišla na odličan prijem kod čitalaca. Što se tiče naših najprodavanijih izdanja u svetu, knjiga Seks za početnike je najpopularnija i prevedena je na dvadeset šest jezika. Put u svet pronašle su i druge knjige iz edicije Bez dlake na jeziku, kao što su Bonton, Škola, Slatka mala čedovišta, knjige iz edicije Šta sve Ana zna, kao i veliki hit – Knjiga za svaku devojčicu (prevedena na sedamnaest jezika) – i mnogi drugi naslovi.

Comments

comments

Related Posts