Književnici, književni prevodioci i kritičari iz Niša koji žele da postanu članovi Društva književnika i književnih prevodilaca Niša mogu poslati prijave na konkurs.

Uslovi za prijem su najmanje dve originalne ili knjige prevoda objavljene kod renomiranog izdavača za književnike i prevodioce, a za književne kritičare spisak objavljenih kritičkih tekstova u listovima, časopisima, zbornicima i drugim publikacijama koje se bave književnom kritikom, teorijom i esejistikom.

O prijemu novih članova odlučivaće se na osnovu njihove zastupljenosti u periodici, zbornicima i antologijama, a jedan od kriterijuma biće i aktivno učešće kandidata u kulturnom životu grada – kažu iz Društva.

Pravo da konkurišu imaju svi pisci, prevodioci i književni kritičari rođeni ili trajno nastanjeni u Nišu, ili oni koji svojim delovanjem aktivno doprinose afirmaciji književnosti grada i jugoistočne Srbije.

Zainteresovani treba da pošalju primerak jedne svoje objavljene knjige, fotografiju i biografiju sa detaljnom bibliografijom, najkasnije do 25. marta na adresu:

Društvo književnika i književnih prevodilaca Niša, Šumatovačka 4, 18000 Niš ili elektronskim putem na drustvoknjizevnikanisa@gmail.com, sa naznakom „komisiji za prijem novih članova“.

Odluku o prijemu novih članova doneće Skupština Društva književnika i književnih prevodilaca Niša na sednici 3. aprila.

Članovi komisije za prijem novih članova su književnici Dragan J. Ristić, Željko Mitić, Stana Dinić Skočajić, Vladimir Stanimirović i Velibor Petković.

Izvor: Južne vesti


ČITAJTE  Uskoro nova knjižara Delfi u Gornjem Milanovcu

Leave a Reply

Your email address will not be published.