6. festival knjige „Svi smo mi čitaoci“ organizuje konkurs za najbolju kratku priču na kojoj mogu učestvovati svi učenici osnovnih škola na teritoriji Republike Srbije.

Teme:

1. Dan iz ugla životinje

Na koji način razmišljaju životinje? Šta vide, kako nas nazivaju? Stavi sebe u ugao jedne – bilo da je to pas u lokalnom azilu, mačka iz visokog društva, orao koji nadleće divne predele ili lav koji slobodno trči savanom – i opiši nam jedan dan, jednu avanturu iz ugla tog živog bića.

2. Ti u omiljenom delu

Spletom čudnih okolnosti budiš se između korica svoje omiljene knjige! Da li postaješ prijatelj glavnog junaka, upozoravaš ga na opasnosti i pomažeš mu da izađe na kraj sa opasnostima koje će uslediti? Da li i koliko menjaš tok radnje?

3. Srbija 2118.

Kako će naša zemlja izgledati za 100 godina? Iskoristi vremeplov, otputuj u budućnost i ispričaj nam priču o 22. veku i Srbiji u njemu.

Uputstvo za učestvovanje: Kratke priče u Word ili PDF formatu slati na mejl sekretar@izdavaci.rs sa naznakom „Konkurs za najbolju kratku priču“. Osim priče, potrebno je poslati i ime i prezime autora, ime škole i ime nastavnika srpskog jezika.

Konkurs je otvoren od 05. do 27. aprila.

Dužina priče ne bi trebalo da pređe 3.500 karaktera sa razmacima.

Comments

comments

Related Posts