Konkurs za najbolju kratku priču za osnovce


6. festival knjige „Svi smo mi čitaoci“ organizuje konkurs za najbolju kratku priču na kojoj mogu učestvovati svi učenici osnovnih škola na teritoriji Republike Srbije.

Teme:

1. Dan iz ugla životinje

Na koji način razmišljaju životinje? Šta vide, kako nas nazivaju? Stavi sebe u ugao jedne – bilo da je to pas u lokalnom azilu, mačka iz visokog društva, orao koji nadleće divne predele ili lav koji slobodno trči savanom – i opiši nam jedan dan, jednu avanturu iz ugla tog živog bića.

2. Ti u omiljenom delu

Spletom čudnih okolnosti budiš se između korica svoje omiljene knjige! Da li postaješ prijatelj glavnog junaka, upozoravaš ga na opasnosti i pomažeš mu da izađe na kraj sa opasnostima koje će uslediti? Da li i koliko menjaš tok radnje?

3. Srbija 2118.

Kako će naša zemlja izgledati za 100 godina? Iskoristi vremeplov, otputuj u budućnost i ispričaj nam priču o 22. veku i Srbiji u njemu.

Uputstvo za učestvovanje: Kratke priče u Word ili PDF formatu slati na mejl sekretar@izdavaci.rs sa naznakom „Konkurs za najbolju kratku priču“. Osim priče, potrebno je poslati i ime i prezime autora, ime škole i ime nastavnika srpskog jezika.

Konkurs je otvoren od 05. do 27. aprila.

Dužina priče ne bi trebalo da pređe 3.500 karaktera sa razmacima.


PROČITAJTE I OVO:  Inspirativan roman Siniše Ubovića "Moja baba zen budista" u prodaji