Konkurs za mlade “Pisci za budućnost”


Konkurs Balkanskog književnog društva – Balkanskog književnog glasnika “Pisci za budućnost”, namenjen mladima od 14 do 29 godina iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Crne Gore, otvoren je još nedelju dana, do 30. juna. Autorima je ponuđeno da dovrše započete priče i pesme.

Jedan koautor može dovršiti i prijaviti ukupno 2 rada, i to jedan prozni i jedan poetski.

Organizatori posebno ohrabruju neafirmisane autore da se prijave i dobiju priliku za druženje sa piscima/koautorima, putovanje, edukaciju i objavljivanje prve knjige.

Autori i stručna komisija Balkanskog književnog društva proglasiće pobjednike početkom avgusta, a svečano proglašenje i dodela nagrada uslediće mesec dana kasnije.

Na internet stranici specijalnog izdanja Balkanskog književnog glasnika, nalaze se ponuđene priče i pesme; svaka sadrži posebnu formu u koju treba napisati dovršetak postavljenog rada zajedno sa traženim podacima autora. To je ujedno i onlajn forma za prijavu na konkurs.

Projekat “Pisci za budućnost” ima za cilj da doprinese povećanju kulturnog standarda u Bosni i Hercegovini i zemljama regiona, putem popularizacije književnosti, kao svrsishodnog instrumenta u procesima kulturnog razvoja.

Projekat “Pisci za budućnost” realizuje se u sklopu projekta „Dijalog za budućnost“ koji implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine. Projekat „Dijalog za budućnost” se finansira sredstvima Ureda Ujedinjenih nacija za podršku izgradnji mira / Fonda za izgradnju mira (PBF).

Izvor: RTV


ČITAJTE  Rumena Bužarovska gošća programa Booking Balkan