Foto: Promo

Konkurs za kratku queer priču „Šut, bolan, erotika“


Povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije“, LGBT+ magazin Optimist i Magazin za promociju čitanja Bookvar raspisuju konkurs za neobjavljenu queer priču uz podršku Ministarstva za kulturu.

Rok za predaju radova je 17. jul 2024. godine.

Pravo učešća na konkursu imaju svi autori i autorke koji pišu na srpskom jeziku.

Priče tematski moraju biti posvećene iskustvima gej muškaraca, lezbejki, biseksualnih, transseksualnih, transrodnih, interseks, nebinarnih, queer osoba ili u kojima su LGBT+ osobe glavni likovi. Ovaj konkurs je otvoren za sve koji žele kreativno da promišljaju o ovoj temi na jedan zanimljiv i originalan način. Priče mogu biti istinita iskustva ili fiktivna, bilo kog žanra (putopis, horor, fantastika, krimi, dramski, humoristiki, autobiografski…)

Ovogodišnji konkurs posvećen je erotskim pričama koje treba da budu vezana za iskustva LGBT+ osoba.

Na konkursu možete učestvovati sa najviše 3 priče. Dužina pojedinačne priče ne može da prelazi 15 hiljada karaktera, uključujući razmake.

Važne tehničke napomene: Priče slati u Word dokumentu (nikako u PDF ili kao email poruku), bez uvlačenja pasusa, sa naslovom na početku i potpisom autora/autorke na kraju svake priče.

Priče se šalju na e-mail adresu: optimistmagazin@gmail.com

Odluku o pobedniku konkursa donosi žiri koji će imenovati redakcija magazina Optimist i Bookvar i biće objavljena na sajtovima ovih magazina.

Autor/autorka najbolje priče osvojiće Nagradu Leposava Mijušković koju prati novčani iznos od 50 hiljada dinara (BRUTO IZNOS) i zajedno sa ostalim pričama po izboru uredništva biće štampane u zbirci kratkih priča.

Slanjem priča na ovaj konkurs prihvatate njegove uslove:

– Priča mora biti vaše autorsko delo
– Priča ne sme biti ranije objavljena
– Ako uredništvo odluči ustupate prava da se priča štampa bez novčane nadoknade u zbirci.

Svi autori i autorke čije priče budu štampane u zbirci imaju pravo na jedan primerak knjige, dok će ostali primerci biti distribuirani bibliotekama i organizacijama za LGBT prava. Organizatori konkursa zadržavaju pravo da određen deo tiraža prodaju.

Dodatne informacije možete dobiti putem e-maila optimistmagazin@gmail.com