Konkurs za Književnu nagradu „Stevan Sremac“


Mesna zajednica Elemir i Banatski kulturni centar u okviru kulturne manifestacije “Bal u Elemiru – Sremčevi dani” raspisuju konkurs za Književnu nagradu „Stevan Sremac“ za dela humorističko-satiričnog žanra (proza, poezija, aforizmi).

Obim svakog ostvarenja kojim se konkuriše za nagradu ne sme prevazići više od 12 strana teksta (slova veličine 10 pt) kod proze i aforizama, dok se poetska ostvarenja, sem pojedinačnog naslova, mogu slati i u ciklusu do deset pesama.

Radovi moraju biti neobjavljeni, potpisani imenom i prezimenom autora sa naznačenim podacioma o adresi i broju telefona autora. Pravo učešća imaju svi autori iz zemlje i inostranstva, a ponovo mogu učestvovati i autori nagrađeni na ranijim konkursima.

Rok prijema radova za konkurs je 10. jun 2018. godine. Radove slati u štampanoj formi na adresu: Mesna zajednica Elemir, ul. Žarka Zrenjanina br. 49, 23208 Elemir, sa naznakom „Za književni konkurs BAL U ELEMIRU 2018“.

Dodeljuje se ukupno tri nagrade: prva u iznosu od 50.000,00 dinara, druga u iznosu od 30.000,00 dinara i treća u iznosu od 20.000,00 dinara. Odluku o nagradama donosi žiri u sastavu: Uglješa Šajtinac, Srđan Tešin i Jelena Blanuša, a uručenje nagrada obaviće se 29. juna 2018. godine u okviru programa manifestacije „Bal u Elemiru – Sremčevi dani“ u Elemiru.


PROČITAJTE I OVO:  "Beogradska mumija" u knjižarama