Konkurs “Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga”


U subotu 29. oktobra u podne na štandu Arhipelaga na Sajmu knjiga biće uručene nagrade za najbolju fotografiju na temu Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga.

Arhipelag je pre desetak dana raspisao konkurs za najbolju fotografiju na temu Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga povodom nastupa na 61. Beogradskom sajmu knjiga. Na konkjurs je stiglo preko 100 fotografija čiji su autori iz Srbije i i iz zemalja u regionu. U obziru su dolazile nove ili neobjavljene fotografije nekog od svakodnevnih čitalačkih trenutaka provedenih s nekom od knjiga Arhipelaga.

Odluku o najboljim fotografijama doneće stručni žiri koji sačinjavaju majstori fotografije Goranka Matić i Stanislav Milojković i art direktor Arhipelaga Dušan Šević.

Tri najbolje fotografije biće nagrađene knjigama u izdanju Arhipelaga. Autor najbolje fotografije dobiće pet knjige iz Arhipelagove edicije „Zlatno runo“. Dobitnik druge nagrade dobiće četiri knjige iz edicije „Sto slovenskih romana“, dok će dobitnik treće nagrade dobiti tri knjige iz edicije „Tema“.

Odabrane fotografije Arhipelag će objaviti u partnerskim medijima, u Arhipelag magazinu, na svom sajtu, kao i na svojim nalozima na društvenim mrežama.


ČITAJTE  Živa biblioteka na Nušićijadi ruši stereotipe