Književno veče nove knjige Zorana T. Popovića “Sitno, kaluđerski”- aforizmi o muškarcima i ženama će se održati 12. aprila 2018. godine u Dvorani “Apolo” Doma omladine Pančevo od 19.30h. Na promociji nove knjige aforizama govoriće Zoran T. Popović i Aleksandar Čotrić.

Zoran T. Popović rođen je 1957. godine u Somboru. Živi i radi u Pančevu.

Do sada je objavio sedam zbirki aforizama:

Organizovano rasulo (1994);
Kad porastem biću veliki, aforizmi za decu (1997); Periodični obračun (1999);
Aforizmi i druge priče (2002);
Spojeni sudovi (2004);
Kad porastem biću veliki, aforizmi za decu (2005) (drugo dopunjeno i prošireno izdanje);
Odabrani aforizmi (2009);
Glavom bez obzira (2010).
„Daće bog, ako bog da“ (2015)

Dobitnik je prve nagrade na Prvom jugoslovenskom festivalu aforizama, 1990. godine u Prijedoru. Za knjigu aforizama „Periodični obračun” 1999. godine, dobio je nagradu „Dragiša Kašiković”, nagradu „Radoje Domanović” i nagradu Gradske biblioteke Pančevo. Dobitnik je i nagrade „Đorđe Fišer” 2001. godine koju dodjeljuje „Društvo književnika Vojvodine”. Dobitnik je i priznanja „Nosorog prvog reda” za vrhunska ostvarenja u satiri za 2002. godinu (Republika Srpska). Osvajač je prvih nagrada za aforizme na međunarodnim festivalima u Danilovgradu i Šapcu (Čivijada) 2010. godine.
Za knjigu „Daće bog, ako bog da“ dobio je nagrade Beogradskog aforističarskog kruga i „Tipar“ Festivala u Pljevljima.
Zastupljen je u više domaćih i stranih antologija i zbornika satire. Prevođen je na mnoge strane jezike: engleski, poljski, ruski, španski, bugarski, makedonski, njemački, rumunski…

Član je „Udruženja književnika Srbije”, „Beogradskog aforističarskog kruga” (BAK) i „Udruženja književnika i književnih prevodilaca Pančevo”.

Comments

comments

Related Posts