Delo koje je u Francuskoj objavljeno istog dana kada se dogodio napad na redakciju magazina “Šarli Ebdo“(na čijoj je naslovnici bio upravo Uelbek) postalo je najbrže prodavana knjiga u toj zemlji za poslednjih nekoliko godina. Za mesec dana prodato je više od 300.000 primeraka.

Isto se dogodilio i u Nemačkoj i Italiji, a nakon samo sedam dana od objavljivanja doživeće i svoje drugo srpsko izdanje.

Ogromna potražnja zabeležena je već u pretprodaji gde je više od 200 kupaca rezervisalo svoj primerak i dobilo ga na kućnu adresu pre nego što je knjiga stigla u knjižare.

Tokom prethodnih nekoliko dana većina knjižara rasprodala je sve primerke koje su prvobitno poručile, navodi se u saopštenju.

Očekuje se da će kompletan prvi tiraž od 3.000 primeraka biti rasprodat do kraja ove sedmice, pa izdavačka kuća Booka u štampu pušta drugo izdanje i novih 2.000 primeraka, koje će u prodaji biti početkom naredne nedelje.

Pokazalo se da srpski čitaoci žele da saznaju kako izgleda Uelbekova vizija našeg kontinenta kada 2022. godine nakon predsedničkih izbora u Francuskoj islam postane dominantna religija, a dobar deo starog kontinenta uskoro krene francuskom primerom.

Izdavačka kuća Booka je, kako se dodaje u saopštenju, među prvima na svetu obezbedila prava na ovaj roman.

Izvor: B92


ČITAJTE  Potpisivanje zbirke priča "Rastrojstva" Dejana Simonovića

Leave a Reply

Your email address will not be published.