Knjiga o stresu


Knjiga o stresu čiji su autori dvoje čuvenih danskih psihoterapeuta Hane Lund i Jergen Lund upravo je objavljena u izdanju Arhipelaga u prevodu Ivane Barić.

stresHane Lund i Jergen Lund su, posle dugododišnjeg rada u vlastitoj Klinici za stres u Kopenhagenu, osmisli sopstveni model rešavanja problema stresa. U odlično napisanoj, zanimljivoj i praktičnoj knjizi Stres autori govore o uzrocima i posledicama stresa. Autori na provokativan način pokušavaju da odgovore na pitanje zašto je stres postao najveći objedinjujući faktori svih ljudi danas na svetu.

Otuda je Stres zanimljiva, provokativna, pouzdana i praktična knjiga o problemu s kojim se svakodnevno suočavamo. Autori odgovaraju na pšitanja kako stres nastaje, kako možemo da sprečimo stres, šta treba da učinimo sa stresom, da li je svaki stres negativan, zašto najčešće ništa ne preduzimamo povodom stresa.

Knjiga Stres sadrži veliki broj ilustracija specijalno pripremljenih za ovu knjigu, kao i veliki broj grafikona i psiholoških testova.

Hane Lund (1946) radi u privatnoj terapeutskoj klinici koju je osnovala 1991. godine. Godine 1997. s Jergenom Lundom osnovala je Kliniku za stres koja je posvećena nastojanju da se iza simptoma stresa pronađu razlozi koji su izazvali stres.

S Jergenom Lundom napisala je knjigu Stres koja je doživela više izdanja na danskom jeziku i prevedena je na mnoge evropske jezike.

Jergen Lund (1943), profesionalno je posvećen sprečavanju i lečenju stresa kako u kolektivima i zajednicama, tako i kod pojedinaca. Radi tretmane stresa, drži vežbe i predavanja o strasu, organizuje radionice i testiranja stresa. Pitanjem stresa bavi se od 1982. godine, kada je postavio prvobitni koncept rešavanja pitanja stresa na interdisciplinarnoj osnovi kroz timove sačinjene od psihologa, psihijatara i lekara specijalista.

Knjiga Stres doživela je više izdanja na danskom jeziku i prevedena je na većinu evropskih jezika.

ČITAJTE  Promocija autobiografije Bekima Fehmiua