Knjiga Kreativnog centra u užem izboru za Nagradu Najbolji evropski udžbenik


Knjiga IGRAM SE I RAZMIŠLJAM  autora Slavice Marković i Simeona Marinkovića sa ilustracijama Nikole Vitkovića i Marka Šerera u izdanju Kreativnog centra našla se u ovogodišnjem užem izboru za Nagradu Najbolji evropski udžbenik  (Best European Learning Materials Award – BELMA)  u kategoriji materijala za predškolce (https://www.belma-award.eu/Shortlist.html).

Nagrade za najbolji evropski udžbenik dodeljuju Frankfurtski sajam knjiga, Međunarodna asocijacija za istraživanje udžbenika i obrazovnih medija (IARTEM) i Evropsko udruženje izdavača udžbenika (EEPG). Svečano proglašenje pobednika tradicionalno se održava prvog dana Sajma knjiga u Frankufrtu, u prostoru Obrazovnog foruma. Ove godine zbog epidemiološke situacije nagrade će biti dodeljene 20. oktobra 2021, u 16 h, na ceremoniji koja će biti održana preko aplikacije ZOOM.

Igram se i razmišljam je višenamenski radni materijal namenjen predškolcima koji se bavi osnovnim matematičkim pojmovima, ali istovremeno izlazi u susret i dečjoj potrebi za igrom i pokretom.

Kroz trideset i dve teme dete stiče potrebne matematičke kompetencije koje su mu važne za pripremu za polazak u školu. Novina koju ovaj materijal donosi jeste to što matematički pojmovi nisu dati samo apstraktno, već su povezani sa širim spektrom aktivnosti, kao što su vežbe oblikovanja, vežbe relaksacije, tradicionalne i savremene igre. Na taj način, pored intelektualne radoznalosti, zadovoljena je i dečja potreba za igrom, komunikacijom i telesnim pokretom.

Uz svaku temu ponuđena su i pitanja za razmišljanje, motivacioni tekstovi koji mogu biti pokretač za istraživanje i razgovor, kao i brojni zanimljivi i podsticajni zadaci.


ČITAJTE  Žurka u O.U.R. Pub-u za podršku novoj predstavi