„Kim i Tintin: Odmor u Severnoj Koreji“ Kristijana Ajzerta od ponedeljka u prodaji


Knjiga koja je odmah postala bestseler „ Kim i Tintin: Odmor u Severnoj Koreji“ Kristijana Ajzerta od ponedeljka 9. marta biće u prodaji u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, kao i na sajtovima www.delfi.rs i www.laguna.rs. Može se tačno reći koliko turista svake godine poseti Severnu Koreju: vrlo malo. Jedan od malobrojnih bio je i Kristijan Ajzert, autor nesvakidašnje knjige u kojoj duhovito i znalački opisuje jednu od najneobičnijih zemalja na svetu.

Kristijan Ajzert je 1988. kao učenik u Istočnom Berlinu prvi put čuo za tobogan u duginim bojama, koji je vlastodržac Kim Il Sung napravio u Pjongjangu. To je ostavilo tako snažan utisak na njega da je posle dvadeset pet godina zajedno s najboljom prijateljicom, prgavom foto-reporterkom Tan Hoang, rešio da ostvari svoj dečački san i krene u potragu za tim toboganom. Rezultat je bio uvrnut – i komičan.

Odmor u Severnoj Koreji pun je iznenađenja: auto-putevi na kojima nema automobila, hoteli kojima nedostaje peti sprat, ples na najopasnijoj granici na svetu uz zvuke pesme Suze ne lažu.

U potrazi za legendarnim toboganom, Kristijan i Tan proputovali su 1.500 kilometara kroz državu Kim Džong Una, i to pod stalnom prismotrom tajne policije. Stanovali su u hotelskim sobama sa automatom za sladoled i skrivenim uređajima za prisluškivanje; divili se očaravajućim aranžmanima napravljenim od cveća i raketa. I svaki put su uspevali da bace pogled iza kulisa sistema.

Ljubitelji putopisa i svi koji se interesuju za egzotične zemlje i političke prilike u Koreji uživaće u ovoj knjizi koja sadrži i brojne fotografije u boji.

„Kim i Tintin: Odmor u Severnoj Koreji“ od objavljivanja do danas zauzima prvo mesto na Špiglovoj listi najprodavanijih knjiga.

Kristijan Ajzert (1976, Istočni Berlin) televizijski je autor, satiričar i majstor komedije. Piše dosetke, skečeve i scenarija, između ostalog i za Harolda Šmita, kao i za televizijske emisije Alfons und Gäste i Grünwald Freitagscomedy. Prva iskustva sa Severnom Korejom stekao je 1988, kada je, u čast jedne delegacije iz Pjongjanga, sa svojim drugovima u školi pevao pesmu o radničkoj borbi.

PROČITAJTE I OVO:  Jens-Martin Eriksen u Beogradu