Jedan grad, dve žene i stoleće između njih


Izdavačka kuća Evro Book upravo je objavila roman Plamen nad Menhetnom Suzan Majsner, američke spisateljice koja će se ovim delom po prvi put predstaviti srpskoj publici.

U pitanju je predivna, topla priča u kojoj se prepliću prošlost i sadašnjost, koje će spojiti jedna prelepa marama koja je sticajem okolnosti svedočila dramatičnim događajima koji su izmenili istorijsku sliku sveta i grada Njujorka.

Prelepa marama, koja je sticajem okolnosti svedočila dramatičnim događajima u istoriji jednog grada, povezala je i dve žene koje su naučile da ćemo uz ljubav koju pružamo lakše podneti životne nedaće.

Septembar 1911. Na ostrvu Elis u njujorškoj luci, medicinska sestra Klara Vud ne može da se suoči s povratkom na Menhetn, gde je čovek kojeg je volela izgubio život u plamenu. Revnosno brine o ćutljivom setnom imigrantu iz Velsa, koji se ne odvaja od čudesno lepe marame; marame koja je, sudeći po imenu izvezenom na rubu, pripadala tajanstvenoj Lili…

Septembar 2011. Mlada udovica Tarin Majkls radi u ljupkoj prodavnici skupocenih tkanina na Gornjem zapadnom Menhetnu. Jednostavan prijatan život i ljubav prema ćerki razvejali su zlokobne senke ne tako davne prošlosti grada, koje su razorile njen mali uređeni svet. Deset godina posle tragedije, jedna fotografija u ilustrovanom nedeljniku uzburkala je utihnule duhove prošlosti…

O autorki: Suzan Majsner je radila kao izvršni urednik jednog nedeljnika i osvajala nagrade kao kolumnista. Objavila je 14 romana za Harvest haus, i Voter buk edicije Rendom hausa. Živi u San Dijegu sa mužem i ima četvoro odrasle dece.


PROČITAJTE I OVO:  Svečano otvaranje knjižare Delfi na Zvezdari uz gostovanje Ljubivoja Ršumovića