Trinaesti međunarodni dečji festival Vezeni most završen je 29. oktobra u Tuzli. Tada je dodeljen Mali princ – nagrada za najbolju dečju knjigu u regionu (Srbija, Hrvatska, Crna Gora i Bosna i Hercegovina) objavljenu u prethodnoj godini.

Nagradu Mali princ za najbolju dečju knjigu objavljenu u četiri države u 2015. godini osvojila je Jasminka Petrović iz Srbije za knjigu Leto kada sam naučila da letim.

Za najbolju dečju knjigu objavljenu 2015. godine u regionu nominovano je osam knjiga iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. O najboljoj knjizi tajnim glasanjem odlučivao je žiri u sastavu: dr Zorana Opačić (Srbija), dr Marina Gabelica (Hrvatska), dr Svetlana Kalezić Radonjić (Crna Gora) i dr Ibrahim Kajan (Bosna i Hercegovina).

Projekat Vezeni most afirmiše dečju literaturu u Bosni i Hercegovini, podstiče kulturno povezivanje u regiji i razvoj kreativnih sposobnosti mladih. U okviru projekta organizuju se druženja dece s piscima u osnovnim školama, a različitim aktivnostima razvija se navika čitanja kod dece kao jedna od najbitnijih vrednosti u periodu odrastanja i formiranja mlade ličnosti.

 

Mali princ peta je nagrada koju je ove godine osvojio roman Jasminke Petrović Leto kada sam naučila da letim.

Comments

comments

Related Posts