Jagodina: Prodavci knjiga oslobođeni komunalnih taksi


Skupština grada Jagodine, oslobodila je plaćanja lokalnih komunalnih taksi prodavače štampe, knjiga i publikacija, proizvode starih i umetničkih zanata i domaće radinosti.

Reč je o korišćenju prostora na javnim površinama ili ispred poslovnih prostorija u poslovne svrhe, stoji u odluci.

Tarife za druge delatnosti nisu se menjale od 2013. godine, i Jagodinci će dnevno za stolove, tezge i drugo na kojima se izlaže roba, plaćati dnevno 200 dinara pop kvadratnom metru, od 40 do 200 dinara zavisi od zone (četvrte do ekstra).

Za uređaje za sladoled, kremove i osvežavajuća bezalkoholna pića, dnevno po uređaju taksa je od 80 do 220 dinara, za zauzimanje javnog prostora od strane ugostiteljskih organizacija, samostalnih radnji, poslastičara, taksa je dnevno po kvadratnom metru od 20 do 60 dinara.

Najveća taksa je za aparate za igru sa novčanom dobicima, “za rulet po jednom aparatu 6.480 dinara, a ako se nalazi na manjoj udaljenosti od 50 metara od školskog objekta, taksa se uvećava za 20 odsto”, stoji u odluci koju je potpisao predsednik Skupštine grada Dragan Marković – Palma.

U odluci piše i da sa korišćenje javnih površina za kampovanje, postavljanje šatora, cirkuskih šatri, zabavnih i luna parkova taksa iznosi 160 dinara po kvadratnom metru dnevno.

Izvor: ALO!


PROČITAJTE I OVO:  Knjiga Gintera Grasa objavljena posthumno izaziva burne reakcije nemačke javnosti