Ilustrovana izdanja knjiga o Hariju Poteru i na srpskom jeziku


Izdavačka kuća Evro Book najavila je da će se od petka u knjižarama naći  dva njihova veoma važna naslova: ilustrovana izdanja knjiga Hari Poter i Kamen mudrosti i Hari Poter i Dvorana tajni.

Ove knjige sadrže kompletan tekst Dž. K. Rouling a uz to su obogaćene i predivnim ilustracijama Džima Keja, čuvenog britanskog ilustratora poznatog po kombinovanju različitih crtačkih tehnika koji je na sjajan način dočarao čarobni svet Harija Potera.

Knjige velikog formata (22.5 x 26.5 cm) odštampane su u punom koloru i tvrdom povezu, a u Srbiju stižu sa veoma malim zakašnjenjem u odnosu na originalna, engleska izdanja. S obzirom da su na engleskom jeziku do sada objavljene samo dve knjige, Evro Book će u budućnosti pratiti objavljivanje engleskih izdanja i srpskim čitaocima ih donositi sa neznatnim kašnjenjem.

Svi kupci ovih knjiga na poklon dobijaju i kvalitetan obeleživač za knjige koji sa obe strane sadrži divnu ilustraciju Dijagon Aleje, čuvene ulice u kojoj čarobnjaci iz sveta Harija Potera kupuju opremu i magične predmete.

Serijal knjiga o Hariju Poteru započet je 1997. knjigom Hari Poter i Kamen mudrosti i odmah po objavljivanju je osvojio publiku iz korena menjajući književnost za mlade i vršeći veliki uticaj na popularnu kulturu. Predivna saga sačinjena od sedam knjiga, koje prate odrastanje Harija Potera i njegovih prijatelja Hermione Grejndžer i Rona Vizlija na čarobnjačkoj školi Hogvorts, zvanično je najprodavaniji književni serijal u istoriji književnosti sa više od 500 miliona prodatih primeraka. Na osnovu knjiga snimljeni su i popularni filmovi koji su ovenčani brojnim nagradama.

Prošle godine, nakon devet godina pauze, serijal knjiga o Hariju Poteru doživeo je epilog dramskim tekstom Hari Poter i Ukleto dete po tekstu Dž. K. Rouling. Priča o Hariju, sada službeniku Ministarstva magije i ocu troje radoznale dece, obišla je svet, oduševila publiku i osvojila mnogo nagrada – kako pozorišnih, tako i literarnih.

PROČITAJTE I OVO:  Predstavljena ilustrovana zbirka pesama o legendarnom srpskom junaku Marku Kraljeviću

Sve knjige o Hariju Poteru na srpskom jeziku objavljuje izdavačka kuća Evro Book iz Beograda, koja osim ovih dela objavljuje i detektivske romane koje Džoana Rouling piše pod pseudonimom Robert Galbrajt.