IK Pčelica na sajmu knjiga u Bolonji


Posle dve godine pauze Bolonjski sajam knjiga za decu se ponovo organizuje u svom dobro poznatom obliku, a Izdavačka kuća Pčelica će kao predstavnik srpskog izdavaštva biti prisutna na ovoj najznačajnijoj smotri posvećenoj knjigama za decu.

Od 21. do 24. marta na Sajmu knjiga u Bolonji, po rečima organizatora, biće predstavljeno nešto više od hiljadu svetski najznačajnijih izdavača za decu iz više od osamdeset i pet zemalja. Biće to prilika da se u direktnom kontaktu, na poslovnim sastancima, izdavači upoznaju sa stvaralaštvom svojih kolega, razmene ideje, predstave svoju najnoviju produkciju, upoznaju sa najnovijim tendencijama u oblasti ilustracije knjiga za decu i dodele nagrade najboljima u različitim oblastima stvaralaštva za decu.

Pored dobro poznatih izdanja koja su objavljena u više od dvadeset zemalja širom sveta, Pčelica je za ovo predstavljanje prevela na engleski i nove naslove: ediciju Bebina crno-bela knjiga, radne sveske Klub malih matematičara 2. novi, Mozgalice 3, ediciju Najbolji na svetu  i romane Boje drugarstva, autora Gorana Markovića, i Čarna i Nesvet, autora Uglješe Šajtinca.