Igra prestola: Kraj ćemo saznati prvo u seriji


Izvinjavamo se čitaocima knjiga iz serija „Pesma leda i vatre“, ali gledaoci serije „Igra prestola“ prvi će saznati kako se završava uzbudljiva epsko-fantastična saga.

D.B. Weiss i David Benioff, tvorci popularne serije zasnovane na knjigama Georga R.R. Martina, kazali su u razgovoru za Vanity Fair da će vrlo brzo radnja serije prestići onu iz knjige, te da će kraj avanture gledaocima biti predstavljen pre nego čitaocima.

Weiss i Benioff su inače jedni od svega nekoliko ljudima kojima je Martin otkrio završetak popularnog književnog serijala.

Tokom nedavnog predavanja na Oxfordu, Benioff je potvrdi da gledaoci treba da se spreme na što veći broj spojlera kako serija odmiče i prevazilazi radnju objavljenih knjiga.

„Ali ćemo se na kraju naći u istoj tački sa Georgeom i njegovim pisanjem“, kazao je Benioff.

On je objasnio da će radnja serije već u predstojećoj sezoni „odmaći“ u odnosu na radnju knjige, a ranije je najavio da gledaoce očekuju i neke smrti i stradanja kojih još uvek nema u knjigama.

„Ponekad mi je žao što smo morali da poremetimo toliko stvari u odnosu na knjigu, ali šta je tu je. Šou mora da se nastavi.“

Peta sezona serije „Igra prestola“ očekuje nas u aprilu, a fanovi širom sveta odbrojavaju dane do premijere prve epizode.

Izvor: MTV


PROČITAJTE I OVO:  Pet stvari koje niste znali o autorki romana "Male žene"