U ponedeljak, 17. decembra sa početkom u 19 časova u klubu Magistrala (Dom kulture Studentski grad) Mario Liguori će predstaviti svoju knjigu Ideja Napulja.

Na tribini će učestvovati Gojko Tešić i autor.

Mario Liguori (Sarno, Italija, 1976) diplomirao je komparativne jezike i kulture na Univerzitetu L’Orientale u Napulju, master i doktorske studije završio na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Docent na Filozofskom fakultetu i na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Piše na italijanskom i srpskom jeziku. Govori italijanski, engleski, slovenački, švedski i srpski jezik. Zastupljen je u antologiji Buket za Staru Damu (Protego, 2008). Knjige: Snatrenja; Sedam jesenjih priča (najuži izbor za Andrićevu nagradu), Prva ljubav (najuži izbor za Kostićevu nagradu), Vedi Napoli e poi muori: Napulj u srpskim putopisima od 1851. do 1951. godine. Napuljski diplomata (uži izbor za NIN-ovu nagradu), Ideja Napulja.

Objavljivao članke i naučne radove u italijanskim, srpskim i bosanskim dnevnicima, zbornicima i časopisima, prevodio naučne radove i kataloge za Galeriju Matice srpske, radio kao simultani prevodilac na naučnim skupovima u Italiji i Srbiji. Od 2007. do 2009. živeo je u Švedskoj, gde je predavao italijanski jezik. Strastveni putnik, boravio je u više od trideset zemalja. Bio je gost na prestižnom Hariman institutu Univerziteta Kolumbija u Njujorku.


Comments

comments

Related Posts