“Gde sam to pogrešila?” – roman o princu Đorđu Karađorđeviću


U prodaji se nalazi novo izdanje izdavačke kuće Evro Book – roman Gde sam to pogrešila? autorke Ljiljane Šarac, čije je debitantsko delo Opet sam te sanjao objavljeno prošle jeseni.

U pitanju je priča o prijateljstvu, porodičnim odnosima, psihologiji, snazi ljubavi i malo poznatom, retko spominjanom srpskom princu Đorđu, sinu Petra Prvog Karađorđevića.

O romanu

Ina Pavlović je psihijatar i godinama svakodnevno pomaže pacijentima da se izbore sa najrazličitijim nevoljama. Ugledan i posvećen lekar, nije uspela da izbegne zamke bračne monotonije i nesuglasica. Njen muž, otac njene ćerke, životni oslonac i do juče najbolji prijatelj, preko noći joj je okrenuo leđa; njihova ćerka Simona Ana, inteligentna i osetljiva devojčica, nezadovoljstvo zbog razvoda roditelja iskazuje popuštanjem u školi, kroz sukobe sa autoritetima, neposlušnost i ispade.

Usamljena i rastrzana, zabrinuta zbog stalnih nesporazuma koji je sve više udaljavaju od ćerke, Ina odlučuje da se vrati u rodno Smederevo. Kad usled niza nesporazuma i Ininih nesmotrenih poteza sukob između majke i ćerke kulminira, psihičko zdravlje devojčice već je ozbiljno narušeno. Uplašena i zbunjena, Ina kreće u potragu za uzrocima ćerkinog stanja: da li je još neko u njihovoj porodici pokazivao znake psihičke labilnosti?

Neobičan paket na tavanu porodične kuće u Smederevu otkriće joj intrigantnu priču o sudbini jednog nesuđenog prestolonaslednika i njegovoj povezanosti s porodicom Pavlović…

O autorki

Ljiljana Šarac rođena je u Smederevu 1971. godine. U rodnom gradu je završila gimnaziju, a u Beogradu Filološki fakultet, smer Srpska književnost i jezik sa opštom književnošću.

Dvanaest godina je radila u Saobraćajnom preduzeću „Lasta“ kao novinar, urednik revije „Lasta“ i PR. Nakon toga okreće se profesorskom pozivu i danas radi kao nastavnik srpskog jezika u Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ u Beogradu.

Godinama je pisala i objavljivala pesme. Dobitnik je „Smederevskog Orfeja“. Književni klub Smederevo joj je objavio zbirku pesama „Lutka učaurene duše“ 1997. godine. Izdavačka kuća Evro Book objavila je njen prvi roman „Opet sam te sanjao“ 2015. godine, a roman „Gde sam to pogrešila?“ je njeno drugo prozno delo.

PROČITAJTE I OVO:  Knjiga o jugoslovensko-sovjetskim vojnim odnosima u izdanju Arhipelaga