Filmska adaptacija romana „Krv na snegu“ Jua Nesbea


Nakon bogatog glumačkog života provedenog ispred kamere, Tobi Magvajer se sprema da se konačno nađe iza kamere. Njegov režiserski debi će biti filmska adaptacija romana Jua Nesbea „Krv na snegu“. Najtiražniji norveški pisac će prilagoditi roman za potrebe scenarija.

U središtu priče je talentovani plaćeni ubica Olav, koji pokazuje sklonost ka pričanju priča i istovremeno se bavi obavljanjem prljavih poslova za svog gazdu, jednog od najmoćnijih šefova mafije. Kada mu gazda javi da treba da ubije njegovu nevernu suprugu, Olav će morati da napravi veliki životni izbor koji će ga primorati da krene u potragu za gazdinim ljutim rivalom i da stavi život na kocku.

Ju Nesbe je najpoznatiji po serijalu romana o misterijama i dogodovštinama detektiva Harija Hulea. Majkl Fasbender, koji igra detektiva Hulea u „Snešku“, u režiji Tomasa Alfredsona (produkcijska kuća Universal), koji će uskoro početi da se daje u bioskopima, igraće Hulea i u filmu „Krv na snegu“. Osim Majkla Fasendera, uloge tumače Rebeka Ferguson, Val Kilmer i Džej Kej Simons.

Izvor: Laguna


PROČITAJTE I OVO:  Ovako je Remark govorio o životu