Banatski kulturni centar otvorio je poziv za pesnike iz svih evropskih zemalja za učešće na Evropskom Fejsbuk pesničkom festivalu koji će se održati 18. i 19. aprila na Novosadskom sajmu, u okviru 21. međunarodnog Salona knjiga.

Cilj Festivala je da se pesnici koji sarađuju na Fejsbuka sretnu i lično upoznaju na Festivalu, čuju jedni druge dok govore stihove i pretvore svoju virtuelnu komunikaciju, u oblasti književnosti, u stvarnu.

Pesnici koji ne budu u mogućnosti da prisustvuju festivalu moći će da učestvuju virtuelnim putem preko Fejsbuka postavljanjem svoje pesme na zidu stranice Festivala.

Zainteresovani mogu da se prijave slanjem jedne neobjavljene pesme na maternjem jeziku i ličnih podataka (ime, prezime, adresa, telefon) na mejl fejsbukfestival@gmail.com.

Rok za prijavu je 25. mart.

Žiriranje pesama, koje budu prispele na ovogodišnji konkurs, će se vršiti dvostepeno. Pobednici prethodnih pet Festivala će odabrati pesme koje će ući u uži izbor (svaki član prvostepenog žirija odabira po 5 pesama), dok će drugostepeni žiri iz užeg izbora odabrati glavnog pobednika Festivala.

Članovi prvostepenog žirija: Branka Korać (Holandija), Ines Peruško Rihtar (Hrvatska), Vesna Konc Marjanović, Jelena Ćirić (Češka), Maja Korolija, Mitko Gogov (Makedonija), Bogdanka Rakić (Nemačka), Grupa Poeziranje, Elena Askarova (Rusija), Mensur Ćatić (BIH).

Članovi drugostepenog žirija: Simon Grabovac (predsednik), dr Zoran Đerić, Franja Petrinović, Goran Ibrajter i Radovan Vlahović.

Pesme koje uđu u uži izbor biće štampane u posebnoj knjizi, dok će najbolji pesnik dobiti, kao glavnu nagradu, štampanje samostalne zbirke pesama. Sve pesme pristigle na konkurs biće objavljene u zajedničkom zborniku.

Izvor: RTV


ČITAJTE  „Crno srce“ – nastavak debitantske senzacije „Bela vrana“

Leave a Reply

Your email address will not be published.