Eksplozivna promocija novog romana Džejmsa Patersona


Kralj krimi romana Džejms Paterson najavio je “eksplozivnu” promociju svog novog romana “Private Vegas”.

Jedan od njegovih obožavalaca, spreman da plati 300.000 dolara, doleteće avionom na tajanstvenu destinaciju gde će mu pisac dati primerak knjige koja će se samouništiti u roku od 24 časa.

Susretu će prisustvovati i pripadnici američke specijalne jedinice SWAT kako bi nagledali “razaranje eksplozivnog trilera”.

Takođe u okviru promocije, 1.000 fanova će moći da sa vebsajta selfdestructingbook.com besplatno daunloduju po jedan primerak knjige od kojih će svaki imati 24-časovni digitalni tajmer koji neće moći ni da se zaustavi ni isključi.

“Nakon 24 sata od preuzimanja, knjiga će nestati”, poručio je 67-godišnji pisac koji je slavu stekao serijom bestselera čiji je glavni akter forenzički psiholog Aleks Kros.

“Nadam se da će knjiga na ovaj način privući više pažnje”, naveo je Paterson koji je na ovu ideju došao kada je saznao koliko je knjižara bilo prinuđeno na zatvaranje.

On je objasnio da je sve teže zainteresovati publiku za knjigu, te da u reklamiranju izdavači moraju da budu maštoviti poput filmskih studija.

“Izdavači moraju da se nadmeću sa filmom i internetom”, istakao je pisac koji se nada da će promocijom romana “Private Vegas” uspeti da “prodrma” američku izdavačku industriju čiji je obrt 2013. ipak iznosio 27 milijardi dolara.

“Čini mi se da je ovo sjajan način da se skrene pažnja na knjigu. Niko nije nikad učinio nešto slično u čitavoj istoriji izdavaštva”, rekao je Paterson.

Roman “Private Vegas”, u kom glavni junak Džek Morgan istražuje seriju ubistava u gradu kocke, biće dostupan u knjižarama od 26. januara.

ČITAJTE  Velikić: Kultura zamenjena estradom, ostalo samo "igara i igara"

Paterson, koji važi za jednog od najplaćenijih svetskih autora, prodao je više od 300 miliona knjiga širom sveta.

Među njegovim najpoznatijim romanima su “Četvrti jul”, “Mačka i miš”, “Džek i Džil”, “Ponoćni klub” i “Poljubi devojke”. Patersonove romane u Srbiji objavljuju Laguna i Evro Đunti.

Izvor: Agencija Tanjug